Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za 6,6 milijuna kuna uredili kilometar i pol jedne od najprometnijih cesta u zemlji

Kroz ovaj projekt ostvarene su uštede od desetak posto i tih je 680.000 kuna uloženo u zamjenu asfaltnog sloja na ulazu u Konjščinu, objasnio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža
28. listopada 2015. u 14:30 7 komentara 1348 prikaza
KONJŠČINA, siniša hajdaš dončić
Foto: Alen Brodar/Zagorje International
Pogledajte galeriju 1/6

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža danas su u društvu zagorskog župana Željka Kolara obišli obnovljenu dionicu državne ceste D-24, od Jelovca do Galovca.

- Radi se o 1600 metara ceste, a investicija je vrijedna 6,6 milijuna kuna. Kompletno je zamijenjeno nosivo tlo, dakle napravljeni su novi habajući i nosivi sloj asfalta, odrađena je sanacija oborinske odvodnje, postavljene su cijevi u šahtove, izgrađeni su nogostupi širine 1,5 metara s obje strane kolnika, a kolnički trakovi su širine 3,5 metara, upravo zato jer je to jedna od najprometnijih državnih cesta na području Hrvatske, s prosječnim godišnjim dnevnim prometom od 8500 vozila. Uz sav promet, ovuda se vozi i materijal iz kamenoloma Ljubeščica, za izgradnju brze ceste i spojne ceste, uostalom za bilo koju investiciju na području Krapinsko - zagorske županije, što se tiče niskogradnje, objasnio je predsjednik Uprave HC-a Jurica Krleža. Dodao je kako je sada od granice s Varaždinskom županijom do Konjščine potpuno obnovljena dionica državne ceste, a već se projektira obnova ceste do Zlatar Bistrice i onda do Bedekovčine, odnosno do Luga Zabočkog.

- Inače, kroz ovaj projekt ostvarene su uštede od desetak posto i tih je 680.000 kuna uloženo u zamjenu asfaltnog sloja na ulazu u Konjščinu. Tako da su radovi na ovih 1600 metara završeni još 30. lipnja, a u utorak su završeni radovi na ulazu u Konjščinu te je cijela dionica sada i službeno kompletirana, zaključio je Krleža.

Ministar Hajdaš Dončić najavio je da je u procesu izdavanje lokacijske dozvole za ostatak dionice od Konjščine do Zlatar Bistrice, dok se župan Kolar nadovezao, objasnivši da se ovom cestom približilo i brzoj cesti od Mokrica do Marije Bistrice, sa spojem na Breznički Hum i Popovec, koja je u izgradnji, a najveći je strateški projekt u Zagorju.

- Istina je da nas je autocesta Zagreb - Macelj prepolovila i više nam je donijela štete nego koristi, iako je bitna za tranzit. Međutim, bitno je da smo posljednjih godina počeli graditi i za sebe te će se razvojem cestovne infrastrukture otvarati gospodarske i poslovne zone, a i turisti će lakše doći do željenih lokacija te tu očekujemo i gospodarski napredak, zaključio je Kolar.

U Tomislavovom domu na Sljemenu traju prirpeme za karantenu
KULTNI HOTEL
Zašto se zatvara Tomislavac: Ljudi će u karanteni boraviti 15-ak dana uz potpuni komfor
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima
 • denikramar:

  Dotle je doslo da se moraju hvaliti popravcima cesta! Dakle nemaju nista drugo sa cime bi se pohvalili. UZAS. A ovaj Hajdas Doncic je bahat skoro kao drug Zoka, naravno jer u bahatosti je Zoka prvak svijeta, galaksije!!!

 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  ovih deset dana ostaje im još jedino ponovo nasipati zemljane puteve

 • Deleted user:

  Predizborno vrijeme pa da i Pajdaš Lončić da svoj obol, samo da šuti jer u zadnje vrijemu zokini ministri kao da se natječu sa šefom u bahatosti i tko će izreč veču nebulozu.