Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Za 65 kilograma heroina ukupno 45 godina zatvora

23.12.2008.
u 15:14

Čak 45 godina zatvora sveukupno će odslužiti četvorka koja je u USKOK-ovoj akciji “Istok” uhićena u siječnju ove godine, a tada su pali s 65 kilograma heroina.

Nepravomoćna presuda jučer im je pročitana na Županijskom sudu u Osijeku, a od njih šestero četiri su osobe dobile zatvorske kazne. Miroslav Dukić iz Srbije osuđen je na 15 godina zatvora, Alojz Vale iz Darde nedaleko od Osijeka na 5 godina (na njegovu je posjedu pronađen kamion s drogom, op.a.), Nezir Bajraktari iz Bosne i Hercegovine, koji je bio mozak cijele operacije, a sudilo mu se u odsutnosti - na 20 godina, dok je Damir Cupić iz Hrvatske osuđen na 5 godina zatvora.

Stipe Klisović iz Šibenika i Željko Eduard Burger iz Zagreba oslobođeni su svih optužbi.

Podsjetimo, šestorka je u siječnju uhvaćena u Dardi, a drogu su prevozili u kabini kamiona koji je iz Turske vozio naranče. Akcija je to koja je trajala nekoliko mjeseci, a heroin koji je pronađen nalazio se u 120 četvrtastih paketa. Vrijednost zaplijenjene droge na narkotržištu dostiže čak 15 milijuna kuna. Droga je u Hrvatsku ušla tzv. balkanskom rutom, već uhodanim krijumčarskim putem, čiji je središnji trag išao iz Turske preko Bugarske i Srbije u Hrvatsku.

– Droga je oduzeta, Damiru Cupiću još su prije oduzeta 3 kilograma heroina, a oduzet im je također i tegljač kojim su prevozili heroin kao i svi mobiteli – kazao nam je jučer glasnogovornik Županijskog suda Miroslav Rožac. Dukiću, Valeu i Cupiću produžen je pritvor do pravomoćnosti presude.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije