Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vruće u gradu

Za 57 m2 plaćao sam 405 kuna, a sada 900. To nije normalno!

marijan fudurić
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
28.02.2012.
u 11:06

Bivši direktor Toplane Marijan Fudurić ima svoj način "obračuna", svaki mjesec piše "vlastite" uplatnice i bez obzira na iznos rate plaća 399 kuna

Ranije sam plaćao 405 kuna za stan od 57 četvornih metara. Otkako je uveden novi izračun potrošnje toplinske energije, dobivam po 900 kuna računa. Moja susjeda za grijanje dvopolsobnog stana plaća 1160 kuna. To je sramota – smatra Ibrahim Ružnić iz Karlovca.

Žalba, pa po starom

Jedan je od brojnih Karlovčana koji se pobunio protiv novih računa za grijanje. Bivši direktor Toplane Marijan Fudurić ima lijek za to i tvrdi da je problem visokih računa jednostavno riješiti.

 – Dobivam račune po novom obračunu, ali plaćam po starom, s obzirom da s Toplanom nemam novi ugovor. Uvijek plaćam 399 kuna, bez obzira stigne li račun za 750 ili 200 kuna. Tako ću plaćati i ljeti – objašnjava Fudurić svoj način "obračuna" s gradskom tvrtkom. Od Toplane je i pismenim putem zahtijevao da mu šalju "stare" račune. I dok građani više ne znaju što da rade, da plaćaju po starom ili po novom, svi se slažu da im je dosta previsokih računa. Mnogima niti mirovina nije dovoljna da plate samo račun za grijanje. Stoga su se uključili u akciju Hrvatskih laburista – Stranke rada koja organizira potpisivanje peticije. Traže od Grada da ispita ulogu Toplane u, tvrde, nezakonitom uvećanju cijena grijanja i vraćanje tako prikupljenog novca korisnicima.

 – Vlast nema pravo guliti građanima kožu kada se zbog nesposobnosti i nemara nađe u gubicima. Oni nisu i neće biti "špar kasa" tvrtkama koje posluju s gubitkom i ponašaju se kao pijani raspikuće – kaže predsjednica karlovačkog ogranka stranke Snježana Kirinić. Dovodi u pitanje sposobnost direktora Denisa Janžetića.

 Građani nisu krivi

 – Ako ne zna ili ne može riješiti gubitke, neka se makne ili neka prizna da ne zna i postavi nekoga tko će znati. Nismo bogati da bismo mogli dozvoliti da se na čelu javnih tvrtki nalaze oni koji su tamo po nalogu partije, a nemaju pojma kako ih kvalitetno voditi – smatra Kirinić. Tvrdi da Toplana ima dvostruko više zaposlenih no što je potrebno.

 – Za to građani nisu krivi, kao niti nezakonitosti za koje su svi znali, uključujući i obje vlasti partije koje su se smjenjivale – smatra Kirinić. Tražili smo očitovanje direktora Janžetića i gradonačelnika Damira Jelića čije odgovore očekujemo.

Ključne riječi

Komentara 30

KR
kresimirn
15:07 28.02.2012.

vg---46kvadrata....cca900kn...pa ti pricaj borbene....

KK
KINGS KlNG®
21:02 28.02.2012.

28.02.2012. u 20:31h zozefa izo stakla nisu dovoljna....triplex minimum žbuka nije izolacija

BA
bamby
13:36 28.02.2012.

platiti pa se žaliti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije