Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA Četvero osumnjičeni zbog trgovanja ljudima i ropstva

Za 5000 eura prodali je Talijanu

16.11.2008.
u 17:51

VARAŽDIN – Nad Manuelom Lalićem (23) iz Pribislavca, Predragom Jovanovićem (35) iz Slavonskog Broda, Vesnom Oršuš (24) iz Pribislavca i Miloradom Mihanovićem (26) iz Murskog Središća, na Županijskom sudu u Varaždinu otvorena je istraga zbog trgovanja ljudima i ropstva. Sumnjiči ih se da su 20-godišnju Romkinju iz Trnovca vrbovali sredinom lipnja i odveli je u Italiju, gdje je prodana radi daljnje eksploatacije, a nad njom je uspostavljen odnos sličan ropstvu.

Djevojci su obećali odlazak u kupnju odjeće i nabavu namirnica u Sloveniji, a zatim su je, pod izlikom posjeta rodbini, prevezli u okolicu Rima. Tamo je za 5000 eura prodana Talijanu kod kojeg je bila 42 dana prije nego što je pobjegla. Bila je prisiljavana na učestale seksualne odnose kako bi zatrudnjela, kao i na trajno služenje u kućanstvu.

Osim toga je fizički i psihički zlostavljana, potpuno joj je ograničena sloboda kretanja, a oduzeti su joj i dokumenti. Po povratku u Hrvatsku, osumnjičeni su njoj i njezinoj obitelji prijetili smrću kako slučaj ne bi prijavili policiji. Osumnjičeni su inače porekli da su u Italiju prodali Romkinju koja ima dvoje djece. Ona je, tvrdili su, od njih zatražila pomoć zbog udaje za dobrostojećeg muškarca u inozemstvu. Pomogli su joj pronaći muškarca u Italiji, gdje je bilo i vjenčanje na kojem je bilo 60-ak ljudi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije