Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Za 50 mjesta prijavilo se 250 dugotrajno nezaposlenih osoba

Ivan Penava
Davor Javorović/Pixsell
04.11.2014.
u 15:15

Osnovni uvjet za dobivanje posla bio je da se radi o osobi koja je najmanje godinu nezaposlena

U sklopu javnih radova u Vukovaru je zaposleno 50 dugotrajno nezaposlenih osoba koje je danas u gradskoj primio gradonačelnik Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijom Budimir i Marijanom Pavličekom. Oni će tijekom tri mjeseca raditi na uređenju javnih površina na području grada pri čemu će im 50 posto plaće sufinancirati Zavod za zapošljavanje.

Osnovni uvjet za dobivanje posla bio je da se radi o osobi koja je najmanje godinu nezaposlena. Dio je to Programa javnih radova Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje koji će sufinancirati polovicu plaće.

O interesu za dobivanje posla barem na tri mjeseca i potrebama dugotrajno nezaposlenih osoba govori i podatak da se za ovih 50 radnih mjesta javilo 250 kandidata. Obraćajući se građanima koji su dobili posao u sklopu javnih radova Penava je izrazio nadu da će novi program ovakvoga zapošljavanja biti na proljeće.

>> Učenik koji napusti školovanje državu za cijeloga života može koštati i do milijun eura

>> Da bi uspjeli u budućnosti, uveli obavezno učenje kineskog

Komentara 8

SI
Sittingbull
14:35 05.11.2014.

Kada Penava bude kao Sabo stipendirao od plaće četiri studenta - onda će pokazati socijalnu osjetljivost. Ajmo gradonačelniče, budi frajer s pokrićem.

TD
Torba...doo
14:35 05.11.2014.

Poštovana gospodo, molim Vas da li bi mogli ućiniti uslugu pa da se među tih 50 ubaci i predsjednik gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić pa ako se dokaže svojim radom može biti i rukovoditelj po pitanju istih poslova...

Avatar gladnijura
gladnijura
16:27 04.11.2014.

Osim čišćenja snijega, kaj budeju delali sljedeća tri mjeseca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije