Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
interventni uvoz BCG-a

Za 15 dana stiže cjepivo za bebe protiv tuberkuloze

cjepivo
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
02.10.2014.
u 20:04

Program cijepljenja predviđa da se novorođenčad cijepi najkasnije do navršena dva mjeseca života pa u HZJZ-u kažu da odgoda neće biti rizik za djecu

Zbog nestašice cjepiva za cijepljenje novorođenčadi u bolnicama protiv tuberkuloze, do koje je došlo 1. listopada, HZJZ je žurno naručio interventni uvoz BCG-a, koji bi trebao stići u sljedećih petnaest dana.

Program cijepljenja predviđa da se novorođenčad cijepi najkasnije do navršena dva mjeseca života pa u HZJZ-u kažu da odgoda neće biti rizik za djecu.

>> Otkriveno cjepivo protiv virusa koji je ekvivalent HIV-u!

Komentara 8

ZB
zbuniceva
21:32 02.10.2014.

Užas i sramota. Obavezno BCG cijepljenje djece u HR u današnjim epidemiološkim uvjetima niske incidencije je protivno najboljoj praksi razvijenih EU zemalja s sličnom ili čak gorjom incidencijom. Dobiću puno emocionalnih odgovora ali nijedan koji bi stručno objasnio zakaj cijepimo i citirao incidenciju objavljenu u RH. Nemože se oteti dojmu da inzistiranje na BCG-u nije sasvim nepovezano s financijskim interesima ekipa koje to odradjuju a jasno je da netreba.

ZB
zbuniceva
09:38 03.10.2014.

Tak nam je kak nam je, za ove prevažne teme nitko nema mišljenja potkrijepljenog činjenicama. A epidemiološke činjenice koje objavljuje Zavod za zdravstvo indiciraju ne cijepiti svu dječicu BCGom. Naravno uporno i obavezno cijepimo ne sasvim neopasni BCG. Pa htjelieli to ili ne uvlačimo sumnju kod roditelja da je logično i sve drugo cijepljenje možda isto nepotrebno ko kak se čini da je nepotreban BCG.

Avatar Anti-NWO
Anti-NWO
12:53 17.10.2014.

Ako je iz uvoza,onda su vjerojatno u tom cjepivu depopulacijski agensi..budite oprezni..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije