Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJENČALI 'SVINJE'

Za 1300 dolara ispsovali turiste

potres
Foto: Reuters
1/2
29.10.2010.
u 17:05

Zapadnom bračnom paru koji u popularnom turističkom odredištu poželio obnoviti zavjete, lokalno osoblje ponudilo je 'tradicionalnu ceremoniju' tijekom koje su im se na lokalnom jeziku rugali i psovali ih

Par sa zapada, za koji nije objavljeno iz koje je zemlje (navodno su Švicarci), u odmaralištu Vila Reef na Maldivskom otočju, idiličnom tropskom raju usred Indijskog oceana i popularnom turističkom odredištu, uplatio je aranžman obnove bračnih zavjeta od 1300 dolara, koji obuhvaća domorodačku službu na vjenčanju, razmjenu prstenja, zajedničku sadnju kokosova stabla... Sve je bilo u redu dok netko tko zna domaći jezik nije pogledao snimku obreda na YouTubeu. Rezultat? "Matičar" koji je vodio ceremoniju je uhićen, par je dobio ispriku i bit će im vraćen novac, a ministar turizma čupa kosu od očaja i na sav glas napominje da je to bio izoliran slučaj i kako su na Maldivima inače obazrivi prema gostima od čijeg novca žive.

Čitajući ne iz svete knjige, nego iz ugovora o zaposlenju, Maldivljanin je na svojem jeziku izgovorio turistima:

- Vaš brak nije valjan. Vi niste ljudi koji mogu imati valjan brak. Jedno od vas je nevjernik, a i drugo je nevjernik i, imamo razloga vjerovati, ateist, koji ne vjeruje čak ni u nevjerničku vjeru. Vi bludničite i pravite mnogo djece. Jedete svinjetinu i pijete. Većina djece koju imate obilježena je pjegama i madežima. Djeca koju imate sva su kopilad.

U nastavku ceremonije spominju se općenje sa životinjama, venerične bolesti i "često bludničenje homoseksualaca", a tijekom sadnje kokosove palme prisutni detaljno raspravljaju o mladenkinim grudima.

Nakon što je skandal procurio u svjetske medije, doministar turizma Ismail Yasir ima nimalo lak zadatak uvjeriti turiste da na fanatično islamske Maldive i dalje mogu slobodno dolaziti, da Maldivljani vole strance i da je u pitanju bio izolirani incident.

Komentara 1

Avatar Časna seka
Časna seka
18:09 30.10.2010.

Srećom nisu bile bosanske psovke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije