Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Za 11 seksualnih napada na žene u Osijeku dobio šest godina zatvora

Mario Semper, silovatelj
Davor Javorović/Pixsell
05.11.2009.
u 13:31

Marijo Semper, osječki seksualni manijak, nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja, dva pokušaja silovanja te osam bludnih radnji.

Na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora nepravomoćno je jučer na Županijskom sudu u Osijeku osuđen “seksualni manijak” Marijo Semper (22), i to za jedno silovanje, dva pokušaja silovanja, jednu bludnu radnju nad maloljetnom osobom te sedam bludnih radnji.

Pognut, bez emocija
Presudu je slušao pognute glave bez ijedne riječi ili pokazivanja emocija.

Krivim je proglašen za jedanaest točaka optužnice, a za jednu, bludnu radnju nad 15-godišnjakinjom koju je navodno počinio 2. listopada lani, oslobođen je optužbe. Sud je, naime, ustvrdio da on to nije počinio. Osim zatvora, određeno mu je i obvezno psihijatrijsko liječenje tijekom izdržavanja kazne, ali ne dulje od pet godina. Podsjetimo, Marijo Semper rodom je iz Bjelovara, a Osijekom je operirao od rujna do kraja prosinca prošle godine. Njegove žrtve bile su žene od 15 do 36 godina, a napadao ih je uglavnom u večernjim satima, i to u širem središtu grada, ali na manje prometnijim mjestima. Pri određivanju kazne, 22-godišnjaku su na ruku išle i brojne olakotne okolnosti. Sudsko vijeće u obzir mu je uzelo to što je djela počinio u dobi od 21 godinu, smanjenu ubrojivost, neosuđivanost te njegovo kajanje tijekom sudskog postupka.

Imao teško djetinjstvo
Olakotno mu je bilo i teško djetinjstvo jer ga je biološka majka napustila kad mu je bilo devet godina pa je ostatak djetinjstva proveo u Dječjem SOS selu Ladimirevci. To je, kako je objasnio predsjednik sudskoga vijeća Krunoslav Barkić, bitno utjecalo na njegovo ponašanje u odrastanju.

– Psihijatrijskim vještačenjem ustanovljeno je da je prema žrtvama više iskazivao agresiju nego spolne težnje, ali je tijekom postupka utvrđeno i da je težio izvršenju svojih djela – objasnio je sudac Barkić.

Odvjetnik: “Mom je branjeniku učinjena velika nepravda!”
Semperov odvjetnik, Vladimir Burić, najavio je žalbu na presudu.

– Nezadovoljan sam jer je kazna previsoka. Trebao je biti oslobođen za još dva djela jer tijekom postupka nije dokazano da ih je on počinio, a i za ova dva pokušaja silovanja trebalo ga je teretiti kao za bludne radnje. Žalit ću se svakako jer smatram da je prema njemu učinjena velika nepravda – kazao nam je Burić nakon izricanja presude. Zanimljivo je i kako su samo desetak dana nakon Semperova uhićenja osječkoj policiji prijavljeni novi slučajevi bludničenja počinjeni na gotovo istovjetan način.

Inače, sudsko je vijeće 22-godišnjaku produljilo i pritvor u kojem je od 29. prosinca prošle godine.

Ključne riječi

Komentara 12

MO
modrulj
18:03 05.11.2009.

A bas je momak zgodan - sigurno ce u zatvorenci njemu pripremit istu \'zabavu\' za koju je osudjen

OB
-obrisani-
17:02 05.11.2009.

zašto nebi i njega dali silovati ,,,neka uživam u svom silovanju

GV
goran vrtaric
18:38 05.11.2009.

Nema druge nego muda pod noz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije