Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži zadovoljštinu

Ž. Sabo: Mlinarića neće spasiti saborski imunitet

željko sabo
Arhiva VL
22.10.2010.
u 15:44

Petar Mlinarić javno je iznio niz neistinitih tvrdnji koje vrijeđaju moju čast i moj ugled. Angažirao sam odvjetnika radi podnošenja tužbe kojom će se nedvojbeno utvrditi njihova neistinitost – rekao je Željko Sabo.

Petra Mlinarića, donedavnog predsjednika vukovarskog HDZ-a, riječi za saborskom govornicom stajale su tužbe gradonačelnika Vukovara Željka Sabe zbog klevete.

Sistematizacija zakuhala

Mlinarić je, naime, u sabornici pročitao pismo djelatnika gradske uprave koji se žale da su bez ikakva objašnjenja ostali neraspoređeni u novom ustroju gradske uprave. U pismu se kaže da su bez posla ostali ratni stradalnici ili članovi njihovih obitelji, a da su sistematizaciju pripremali oni kojima je “gradonačelnik Vukovara zaprijetio otkazom, kupio ih stanom ili zapošljavanjem nekih od članova obitelji”. Odgovarajući na replike Mlinarić je kazao da je od izbora u gradskoj upravi zaposleno šest djelatnika niže spreme, a da su visokoobrazovani kadrovi na najgrublji način dobili otkaz.

– Vlatko Štimac, jedan od neraspoređenih, kriomice nam je u zatvoru napravio karte s likovima hrvatskih državnika. Leđa su mu bila sva išarana od batina, dok se u isto vrijeme, dan nakon što je odveden u logor, Željko Sabo vratio u Vukovar s majorom JNA i izvezao svoj automobil. Koga su još iz logora časnici JNA dovozili u Vukovar u to vrijeme kada su još po gradu ubijani naši sugrađani? — rekao je Mlinarić u Saboru. Dodao je da se ne boji najavljene sudske tužbe te da je spreman sve što je izrekao u sabornici ponoviti i na sudu, kao i da postoje drugi svjedoci koji sve mogu potvrditi.

Angažirao odvjetnika

Već idućeg dana vukovarski gradonačelnik najavio je da će zadovoljštinu potražiti na sudu.
– Petar Mlinarić javno je iznio niz neistinitih tvrdnji koje vrijeđaju moju čast i moj ugled. Angažirao sam odvjetnika radi podnošenja tužbe kojom će se nedvojbeno utvrditi njihova neistinitost – rekao je Željko Sabo. Gradonačelnik Vukovara kazao je da je aktivno sudjelovao u obrani grada te da je zarobljen nakon okupacije, a od 20. studenoga 1991. pa do 26. siječnja 1992., kada je i razmijenjen, bio je u srbijanskim logorima Begejci i Niš.

– Poslije ovih objeda i laži izrečenih na svoj račun spreman sam ići do kraja. Petra Mlinarića više neće spasiti ni saborski imunitet – poručio je vukovarski gradonačelnik.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
11:22 23.10.2010.

ovoaj čovjek mi liči na onu izreku prima socijalu a vozi mečku mičite te komunjare sa važni mjesta pa oni rade samo za svoj račun

OB
-obrisani-
01:00 25.10.2010.

.Hrvati pamet u glavu na sljedecim izborima ,pogotovu u Vukovaru i gradovima slicnim njemu sto se tice nacionalnoj pripadnosti.Vise ne smijemo dozvoliti da nam netko drugi izabere gradonacelnika.U ovakovim gradovima je od velike vaznosti istaknuti jednog kanditata dobro provijerenog Hrvata koji ce u prvom redu stititi interese Hrvata pa onda ostalih.U buduce je neophodno izici na izbore sa sve Hrvatskom koolicijom .U boj u boj za narod svoj Hrvatski.

OB
-obrisani-
00:44 23.10.2010.

Ovo nije nista novo da gradonacelnik bude osoba koja je suradjivala sa srbocetnicima onda kad je bilo najteze,kad se radilo o tome biti ili ne biti.Taj trud iz domovinskog rata je naplatio je postavsi celni covijek grada heroja Vukovara.eto vidite kako je dobio najvise glasova jer srbi su masovno glasovali za njega i oni kojima Hrvatska nije U srcu.Ja se nadam da se ovo vise nikada nece dogoditi ,Hrvatski rode pamet u glavu na sljedecim izborima za gradonacelnika Vukovara da se opet ne dogodi opet da na vlast dodje osoba sumnjive proslosti (srbin ili komunist ateist .BOG I HRVATI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije