Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čekajući proračun

Z. Milanović: Nema stajanja, Hrvatska se umorila od stajanja

milanović
Screenshot HRT
09.02.2012.
u 20:21

Politika mora prestati biti poza i cupkanje i treba biti težak rad s teškim odlukama za koje se snosi odgovornost, kazao je Zoran Milanović

- Politika mora prestati biti poza i cupkanje i treba biti težak rad s teškim odlukama za koje se snosi odgovornost, kazao je Zoran Milanović u razgovoru za Dnevnik Plus HTV-a nakon što je na današnjoj  sjednici vlade kojoj je na čelu prihvaćen cijeli niz izmjena poreznih zakona te potvrđeno donošenje nekoliko novih zakona, kojima će, tvrde, hrvatsko gospodarstvo učinili konkurentnijim, a pri tome pomoći najsiromašnijim građanima povišenjem neoporezivog dijela dohotka.

- Uvođenjem poreza i smanjenjem davanja nismo povećali porezno opterećenje građana, za razliku od bivše vlade. Zdravstvo  će dobiti više od milijarde kuna manje, ali  to neće osjetiti jer će zdravstveni sustav biti racionalnije i bolje složen, tvrdi je MIlanović

Prijedlog proračuna bit će donesen u ponedjeljak zbog tehničkih razloga, kazao je Milanović dodajući da se išlo sa željom da sve bude dobro napisano, ali i da su ministri dobili zadatak vidjeti jesu li u pojedinim resorima moguće dodatne uštede. Naglasio je, ipak, da će sva ministarstva morati malo uštedjeti.

- U državnoj je upravi potrebna racionalizacija i veća produktivnost rada, na tom tragu ćemo razgovarati sa sindikatima, pojasnio je Milanović kako će vlada rješavati goruće pitanje javne uprave.

Na pitanje kakvo je financijsko stanje države premijer je rekao kako je teško i izazovno - kao i u cijeloj Europi. Upravo gledajući njih vidimo kako funkcioniraju oni koji troše više nego što zarađuju, a kako uređena društva, rekao je premijer.

Istaknuo je kako je glavni cilj ove vlade postići rast i razvoj.

- Nema stajanja, Hrvatska se umorila od stajanja, naglasio je premijer.

 

Komentara 54

MO
mojzagi
12:59 11.02.2012.

Da Hrvatska nam je na koljenima a zasto, jer ju je hdz krivo nestrucno i nekompetentno vodila, pa niste valjda preko noci ocekivali da sad bude bog za kaj, kakovi su to ljudi koji stalno gundjaju umjesto da svi zapnemoo i tako pomognemo spasiti nam Domovinu, da nebudemo glupi ko Grci- sve im je takorekuc na nuli ali budale sto znaju - samo strajkati- a od toga nikad nebude NISTA.

TE
tester
09:17 10.02.2012.

na ovom portalu vidljivo je iz aviona kako su \"zna se\" klikaši u akciji.

Avatar comparator
comparator
18:33 10.02.2012.

Moš govorit kolko hoćeš pričat Andersenove basne i recitirat malu vočku poslije kiše no ti samo mali Cane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije