Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Yahoo radnike diljem svijeta poslao na prisilni odmor do 1. siječnja

yahoo
reuters
24.12.2009.
u 21:03

Zaposlenici u SAD-u mogu birati hoće li koristiti dane godišnjeg odmora ili uzeti neplaćene slobodne dane, dok će u ostalim zemljama ovo pitanje biti regulirano sa lokalnim zakonima.

Recesija "hvata" i najjače igrače, pa je tako radi uštede novaca poznata internetska tvrtka Yahoo koja je devdedesetih godina, do pojave Googlea bila sinonim za internetske pretraživače, zatvorila svoje urede diljem svijeta do 1. siječnja, ostavljajući na poslu samo najnužnije tehničko osoblje neophodno za održavanje internetskih servisa.

-Zaposlenici u SAD-u mogu birati hoće li koristiti dane godišnjeg odmora ili uzeti neplaćene slobodne dane, dok će u ostalim zemljama ovo pitanje biti regulirano sa lokalnim zakonima, izjavila je za Los Angeles Times glasnogovornica tvrtke Dana Lengkeek.

Radi smanjenja troškova, u uredima ove korporacije, koja je zbog smanjenja posla prošlog proljeća otpustila 700 zaposlenika, biti će tijekom blagdana ugašena i sva svjetla te računala koja nisu neophodna za "održavanje hladnog pogona", no u Yahoou nisu obznanili koliku uštedu očekuju ovim potezom.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
01:10 25.12.2009.

Svaki dan su slabiji i slabiji u odnosu na opoziciju.Ubrzo ce otpustanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije