Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kina zamijenila Europu
Povratak na članak

Xi u posjetu Putinu u Moskvi: 'Već se vide prvi plodovi naše suradnje'

Moskva je spremna pomoći kineskim tvrtkama da zamijene zapadne kompanije koje su napustile Rusiju zbog sukoba u Ukrajini, rekao je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin kineskom vođi Xi Jinpingu na sastanku u Kremlju. Drugog dana Xijeva posjeta Moskvi, Putin je rekao da su razgovarali i o predloženom plinovodu Snaga Sibira 2 kojim bi se ruski plin transportirao u Kinu. Rusija je projekt predstavila prije više godina, ali je sada aktualiziran pošto se Rusija okrenula Kini koja bi kao strateški kupac zamijenila Europu.

Komentari 2

FU
Fusnota
17:31 21.03.2023.

Sve ide po planu. Sad RF neka stvara ovisnost o prodaji plina sa Kinom, kako je Evropa napravila sa RF. Ako je vjerovati teksti tamo negdje 2044 će izvoz plina u Kinu dostići izvoz plina u Evropu. Do tada tko živ a tko mrtav ž

VL
HR
hrt66
17:46 21.03.2023.

pa da sad će Rusija i Kina da propadnu auu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.