Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prestižan izbor

World Press Photo: Izabrane najbolje svjetske 
fotografije 2012.

world press photo (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
17.02.2013.
u 22:00

Najviše glasova žirija dobila je fotografija Šveđanina Paula Hansena koja prikazuje pokop dvojice dječaka koja su život izgubili kada su njihovu kuću u Gazi pogodile izraelske granate

Fotografija Paula Hansena, fotoreportera švedskog lista Dagens Nyheter, proglašena je najboljom u 2012. godini. Tako je odlučio međunarodni žiri 56. po redu natjecanja World Press Photo. 

Pobjednička fotografija prikazuje skupinu muškaraca koji ulicama Gaze nose tijela mrtve djece kako bi ih pokopali. Riječ je o dvogodišnjem Suhaibu Hijaziju i njegovu starijem bratu Muhamedu koji su poginuli kada su na njihovu kuću pale izraelske granate. U napadu im je poginuo i otac Fuad, a majka im je teško ozlijeđena i liječi se u bolnici. Djecu su stoga na ceremoniju pokopa u džamiju nosila Fuadova braća.

Fotografija je nastala 20. studenog 2012. u Gazi. Žiri je dodijelio nagrade u devet kategorija za 54 fotoreportera iz 32 zemlje među kojima su, između ostalih, Australija, Belgija, Brazil, Kina, Češka, Danska, Njemačka, Indija, Iran, Jordan, Malezija, Peru, Rusija, Srbija, Švedska, Švicarska, Turska, SAD i Vijetnam.

>>Nagrada za fotografiju godine Španjolcu Samuelu Arandi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije