Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pratili Francuze

WikiLeaks: Američka NSA špijunirala Chiraca, Sarkozyja i Hollandea

Francois Hollande
Reuters/PIXSELL
23.06.2015.
u 23:32

WikiLeaks se u toj objavi poziva na "tajne obavještajne izvještaje i tehničke dokumente" iz NSA koje su počeli objavljivati.

Američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) u razdoblju od 2006. do 2012. godine špijunirala je tri francuska predsjednika - Jacquesa Chiraca, Nicolasa Sarkozyja i Francoisa Hollandea, objavio je WikiLeaks, prenosi BBC.

WikiLeaks se u toj objavi poziva na "tajne obavještajne izvještaje i tehničke dokumente" iz NSA koje su počeli objavljivati.

Amerikanci ništa ne žele komentirati

Glasnogovornik američkog Ministarstva vanjskih poslova John Kirby je kazao da "ne žele komentirati vjerodostojnost ili sadržaj dokumenata koji su procurili u javnost".  Ni francuski dužnosnici još nisu komentirali špijuniranje njihovih predsjednika.

France24 piše da su Amerikanci pratili i francuske ministre te francuskog veleposlanika pri UN-u. Navodno se u dokumentima spominju najvažnije svjetske političke teme kao što je globalna financijska kriza, grčka dužnička kriza te odnosi u Europskoj uniji.

>>NSA prikuplja 200 milijuna SMS poruka dnevno!

>>NSA - Najmoćnija špijunska agencija koja nadzire cijeli svijet

Komentara 24

Avatar lvan12
lvan12
07:14 24.06.2015.

Toliko o tome što SAD misli o EU i njihovim državnicima... Dok ih ovi špijuniraju, rade im iza leđa (Poznata "fuck the EU"), nagovaraju ih na štetne sankcije kojima si izbijamo 100mlrd €, huškaju ratnu retoriku kako bi se kupovalo njihovo oružje... Naši EU političari ih i dalje kao ovce slijepo prate, novinari prenose njihove pisane članke, dok narod vjeruje toj propagandi.

RM
rmd3
07:26 24.06.2015.

Kakve sankcije će dobit Amer sad od EU ?nikakve jer nemaju snage se suprostavit ovim modernim teroristima 21 st pa im idu niz dlaku da se i oni ogrebu negdje za naftu na istoku di amer radi destabilizaciju i stvara teroristicke skupine ala isil.Ameru jedino što odgovara na svijetu je destabilizacija ,ratovi i ekonomske i gospodarske krize da stvara tako da 70% drzava budu u duznickom ropstvu,

RM
rmd3
07:31 24.06.2015.

Cijeli svijet se špijunira jer živimo u" demokratskom vremene"a zna se ko ima najbolju opremu za opću špijunažu cijelog svijeta ,tako da svijetska politika banana i vrijeme u kojem zivimo po njihovim standardima.Unazadili su ljudsku rasu za 100g svojim ratobornim i huškačkim ratovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije