Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjetar u leđa oporbi

Washington priznao sirijske pobunjenike

sirijska vojska
NI Syndication/PIXSELL
12.12.2012.
u 18:53

Istodobno je Obamina administracija proglasila Al-Nusru terorističkom organizacijom, iako u pobuni igra važnu ulogu

Američka administracija priznala je sirijsku oporbu kao legitimnu vlast u zemlji odričući na taj način Assadu legitimitet za upravljanje državom. Ipak, da stvari ne bi bile previše jednostavne, Washington je gotovo istodobno jednu od komponenti sirijskih pobunjeničkih snaga, Jahbat Al-Nusru stavio na listu terorističkih grupa povezanih s Al-Qai’dom.

– Napadima na Assadove postrojbe Al-Nusra se želi prikazati kao dio legitimne sirijske oporbe, no radi se o pokušaju Al-Qai’de da prisvoji napore sirijskog naroda za svoje maligne svrhe – ustvrdio je State Department. Sirijci nisu baš oduševljeni tom viješću jer su postrojbe Al-Nusre bitan i vrlo snažan dio pobunjeničke vojske, s dobrom logistikom koju osiguravaju Saudijska Arabija i Katar. Tridesetak je ostalih pobunjeničkih frakcija zatražilo demonstracije u korist Al-Nusre na oslobođenim područjima Sirije opisujući njezine borce kao heroje.

– Kada ste gladni, a netko vam daje kruh, nije vas briga odakle dolazi – kažu Sirijci.

>>U eksploziji autobombi u Damasku najmanje 34 osobe poginule

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
07:13 13.12.2012.

po meni bih trebalo zabraniti djelovanje NATO saveza,te iste proglasiti teroristickom organizacijom,a ne Al`Qaidu,jer nato diljem svjeta terorise i ubija civile,a ovi drugi samo na svom istoku.

RA
rafaell
20:09 12.12.2012.

hoće li SAD napasti Saudijsku Arabiju i Katar ili će im barem uvesti sankcije,da im politika nije žalosna bila bi smješna

RI
Riznica
10:17 13.12.2012.

Interesantno je da SAD cesto navode kako znaju vrlo malo stvari o sirijskim opozicionim borcima ali sad cak znaju dovoljno da kazu da je El Nusra Front povezana sa El-Kaidom !"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije