Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ocijenili vladu

Vuljanić o Milanoviću: Društveno je neosjetljiv, kao da je autist

'13.03.2012., Zagreb - Zastupnici Hrvatskih laburista Nikola Vuljanic i Branko Vuksic odrzali su u Saboru konferenciju za medije.   Photo: Patrik Macek/Pixsell'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
1/3
05.12.2012.
u 15:11

Milanović me podsjeća na onu staru izreku o opijenosti, kako postoje četiri vrste opijenosti – opijenost pićem, imetkom, snom i vlašću. On je očito jako jako pijan od vlasti, slikovit je bio HDSSB-ov Burić

Ovo što sada govori premijer dokaz je njegove potpune društvene i socijalne neosjetljivosti, kao neka vrsta autizma, kao da živi na drugom planetu, osvrnuo se laburist Nikola Vuljanić na intervju koji je premijer Zoran Milanović u utorak navečer dao za Dnevnik Nove TV u kojem je rekao da ne smatra da je ova vlada iznevjerila građane jer im nikada ništa nije ni obećala i sve što rade, rade dobro.

– Ne shvaćam da čovjek može tako reagirati preko vikenda, otići na skijanje, vratiti se i reći: "Pa što, dobro vam je i sve vam je bolje, a nismo vam ni obećali bog zna što". Zašto su onda štampali onaj Plan 21, čemu to služi? Ako to nije popis obećanja, ne znam što je. Obećali su pravednije, poštenije društvo, obećali su smjer prema razvoju. Naravno, nisu obećali da će za godinu dana napraviti čudo jer to nitko ne može, ali niti se vidi smjer niti su išta iz tog svog programa napravili – komentira Vuljanić te godinu dana ove vlade, što se tiče napretka, ocjenjuje s nula.

– Što se tiče poštenja, izostanka krađa koje su bile posljednjih godina svakodnevna pojava – činjenica je da dečki ne kradu, ali nisu ništa ni napravili – primijetio je laburist.

HDSSB-ov Dinko Burić Vladi je dao jedinicu za prvu godinu mandata zbog "ogromne količine razočaranja, neispunjenih obećanja i iznevjerenih očekivanja.''

Vladi jedinica iz vladanja

– Ako se po jutru dan poznaje, onda se građanima ne piše dobro. Način na koji premijer komentira ovu lavinu loših vijesti uistinu je uvredljiv za građane. On kao da živi u oblacima i bilo bi pametno da se konačno spusti na zemlju. Podsjeća me to na izjavu iz Račanova doba tadašnjeg ministra financija Crkvenca koji je rekao da građani žive bolje, ali da toga nisu još svjesni. Ako je porast PDV-a, siromaštva, nezaposlenosti, cijena struje, plina i grijanja ono što čini život građana boljim, onda me Milanović podsjeća na onu staru izreku o opijenosti, kako postoje četiri vrste opijenosti – opijenost pićem, imetkom, snom i vlašću. On je očito jako jako pijan od vlasti – slikovit je Burić, dok HDZ-ov Gordan Jandroković za premijerove izjave kaže da očito ima neku novu strategiju gdje kaže "ništa nismo obećali, što znači da ništa ne trebamo ostvariti."

– Svjesni su da su njihovi rezultati nakon prve godine loši i svjesni su da nisu ostvarili ništa od onoga što je najavljeno u Planu 21 jer su dobili priliku voditi Hrvatsku kroz neka obećanja. Smatram da je to neozbiljno i neodgovorno – kratak je Jandroković.

HSU-ov Silvano Hrelja smatra da bi se vladajuća koalicija trebala ispričati zbog nekih neostvarenih obećanja.

– Ja znam da smo svojim nastupima u predizbornoj kampanji probudili neka očekivanja građana i prvenstveno sam mislio da bi se trebali ispričati zbog toga što su dignuta ta očekivanja, a nisu se zbog opravdanih razloga uspjela realizirati. Ja sam svakodnevno u kontaktu s građanima i vidim dvije stvarnosti – jedna je da Vlada radi u veoma teškim uvjetima i ni jedan dan ne zna koji će problem izaći na površinu, a s druge strane građani vrlo teško žive. Zalažem se za jedan topao, razuman odnos prema građanima jer mi smo tu zbog građana – objašnjava Hrelja te dodaje kako građanima kojima ga pitaju kada će biti bolje mora "surovo reći da bolje ne dolazi samo po sebi i da smo sada u periodu plaćanja računa, a tek kad platimo račune, možda ćemo nešto bolje učiniti za buduće generacije."

''Treba se ispričati za neka neispunjena obećanja''

– Ne očekujem ništa na brzinu, nikakve epohalne promjene bez jačeg zasukivanja rukava i naprezanja moždanih vijuga. Građani moraju imati dovoljno snage za to prebroditi jer nemaju previše izbora. Nažalost, i vlast ide po principu negativne selekcije i vrlo je poželjno da se i neki drugi ljude prihvate politike – smatra Hrelja.

HNS-ov Jozo Radoš stao je u obranu Vlade u kojoj je i njegova stranka.

– U pogledu mjera koje su poduzete za oporavak gospodarstva, treba očekivati rezultate. Odgovor na to hoće li ih biti i kada će biti nitko ne može dati, ali očekujem da će te mjere u području gospodarskog sustava, uređenje uprave i pravosuđa dati rezultate. Ostaje pitanje kada će se ti rezultati pokazati i u tom pogledu naravno da građani imaju visoka očekivanja. Ako ih ne bude, onda ne može biti puno zadovoljstva poduzetim mjerama unatoč dobroj volji i visokoj razini stručnosti – objašnjava Radoš koji bi prvu godinu koalicije ocijenio četvorkom budući da još ne zna hoće li sve te mjere dati rezultat.

– Smatram da je Vlada poduzela sve što se može u vrlo teškoj situaciji. U Hrvatskoj se zaboravlja da je proračun stabiliziran i da nije bilo velikih udara na socijalnu sliku građana. To su dvije velike stvari – tvrdi Radoš te se osvrće i na Hreljin stav da bi se trebalo građanima ispričati za neka neispunjena obećanja u ovoj godini.

– U tim okolnostima u kojima je preuzeta vlast, mislim da je za ispriku prerano. Ako izostanu rezultati i u drugoj polovici mandata, onda treba i o tome razmišljati – zaključuje Radoš.

>>Zastupnici o Brkićevu odlasku: Jasno je da se iza brda nešto valja

Komentara 10

PR
prepri43
16:26 05.12.2012.

Oni se naprosto moraju odlućiti i priznati da su ili varalice ili potpuni nesposobnjakovići. Obećati nešto a ne ispuniti,pa se izvlačiti na ono »nismo znali« ,naprosto ne drži vodu. Nigdje na svijetu neznanje ne priznaju kao opravdanje.U susjednoj Sloveniji suu također njihova crvena braća dobili svojedobno izbore na lažnim obećanjima. Rezultat njihove katastrofalne vladavine je bilo enormno zaduživanje u inozemstvu.Zbog toga su pali na prijevremenim izborima. Milanoviću i drugovima krediti u inozemstvu, potrebni za socijalni mir bit će mnogo neugodniji!

UT
utatica
18:46 05.12.2012.

da li lje uatist ne znam ali neki poremećaj zasigurno ima

PR
pramac
16:22 05.12.2012.

Plan za novi dan: "Bolje dug život, nego život na dug" "Naš je posao da osiguramo vaš posao." "Izvoziti ideje, a ne pametnu mladost" "Visoku nezaposlenost zamijeniti visokim BDP-om" "U plusu tri plaće, a ne u minusu da ti se plače"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije