Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
laburisti o programu

Vuljanić o listi za EU parlament: Zastupat ćemo interese radnika

'03.10.2012., Karlovac - Saborski zastupnik Nikola Vuljanic odrzao je konferenciju za medije. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
20.03.2013.
u 12:51

Nećemo zastupati hrvatske interese jer naši i interesi Ivice Todorića nisu isti. Mi ćemo zastupati interese radnika i onih koji su ostali bez posla, kazao je Vuljanić, sadašnji promatrač u Europskom parlamentu

Nikola Vuljanić, Mirta Brčić Kuljiš,Stipe Drmić, troje je prvih kandidata na listi Hrvatskih laburista-stranke rada. Lista je predstavljena danas u zagrebačkoj organizaciji Laburista.

- Nećemo zastupati hrvatske interese jer naši i interesi Ivice Todorića nisu isti. Mi ćemo zastupati interese radnika i onih koji su ostali bez posla - kazao je Vuljanić, sadašnji promatrač u Europskom parlamentu. Kazao je da nitko od kandidata na listi, osim njega, nije profesionalni političar te je podsjetio da su tražili da se izbori za Europski parlament održe istovremeno s lokalnim izborima kako bi se građane upoznalo s kandidatima, a time bi budući zastupnici imali veći legitimitet.

Stipe Drmić, psihijatar u Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot u Popovači, kazao je da će njegovo područje djelovanja u Parlamentu, postene li zastupnik, biti zdravstvo jer to područje poznaje. Đulijano Grum, inače zaposlen u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i sedmi na listi, kazao je da će se on baviti zaštitom okoliša i gospodarenjem otpadom, a naglasak će mu biti na zaštiti mediteranskog prostora.

Šef zagrebačke organizacije Branko Vukšić napomenuo je da po anketama Hrvatski laburisti dobivaju dva do tri zastupnika u EU parlamentu.

>>Laburisti predali listu s 12 kandidata za Europski parlament

Komentara 2

Avatar ambasadoor
ambasadoor
14:17 20.03.2013.

Pa zar su hrvatski interesi i interesi I.T. jedno te isto? Mislim da je recenica trebala glasiti:Zastupat cemo ISKLJUCIVO hrvatske interese,a to znaci interese radnika i onih koji su ostali bez posla-te dodati-i svih socijalno ugrozenih gradjana RH.

OB
-obrisani-
15:00 20.03.2013.

Nitko do sada nije zastupao interese radnika, njihovo npoboljšanje života, već na njihov račun se dobijaju poeni. Svi se borite isključivo za svoje interese, jer nitko od vas neće pomoći radničkoj obitelji čiji su članovi na radnom mjestu izgubili živote. Koga briga za radnika, za njihov nestatus u društvu. Ako se može nazvato društvo. Koga briga što oni na cestama, rovovima, građevinama rade bez obzira na nemoguće uvjete, klimatske uvjete, sa komadom kruha i malo salame. To gospoda koja će se samo izjavama baviti radničkim pravima ili radnicima. Bilo bi bolje da se ugledate u dobrotu Pape, te da manje mislite na sebi slične bogataše i korupiraše. Sada će te svi postati pravednici, zagovaratelji pravde, poštenje, osuđujući rastrošnost koja vam je bliska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije