Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne usmjeravamo ih'

Vulin odgovorio Ostojiću: Migrante ne trpamo u vagone, sami odlučuju gdje će ići

Aleksandar Vulin
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/7
26.09.2015.
u 16:01

Srbija se prema migrantima odnosi kao prema ljudima, a "ne kao prema stoci" i neće ih "trpati u stočne vagone i voditi na bilo koju granicu", tvrdi Vulin.

Srpski ministar rada, Aleksandar Vulin, odgovorio je hrvatskom ministru vanjskih poslova Ranku Ostojiću koji je danas pozvao Srbiju da dio izbjeglica preusmjere prema granici sa Mađarskom.

- Na Horgošu je granicu jučer prešlo 300 ljudi, a poslije još 30-ak, što je predstava kojoj je cilj prikazivanje stanja da se i tamo kao radi. Nadamo se kako će i taj granični prijelaz biti aktiviran i za transport izbjeglica da ne muče ljude. Neka ih odmah usmjere prema Mađarskoj ili barem dio njih - kazao je danas u Opatovcu Ostojić.

"Migranti sami odlučuju gdje će ići"

Vulin je, pak, u razgovoru za Tanjug kazao da je srpski sustav za azilante bolji od hrvatskog. - Mi migrante ne trpamo u vagone, ne usmjeravamo ih i ne vodimo na Horgoš, kao što ih ne vodimo ni na Tovarnik, već sami odlučuju gdje će ići - kazao je Vulin te dodao da se Srbija prema migrantima odnosi kao prema ljudima, a "ne kao prema stoci" i neće ih "trpati u stočne vagone i voditi na bilo koju granicu".

Dok je Ostojić danas kazao da je jučerašnji posjet srpskih dužnosnika prihvatnom centru Principovac kod Šida bio samo predstava za medije jer "u tome centru više nema nikog", Vulin mu odgovara da je "tog dana Hrvatska 100 migranata sa svoje granice po kiši i hladnom vremenu" i da su oni bili smješteni u centru kako bi prespavali. - Bolje bi bilo da je vrijeme koje je potrošio na smišljanje uvreda za srpsku vladu i napade na svoje susjede potrošio kako bi napravio dobar azilantski sustav koji će izdržati barem 72 sata - poručio je Vulin Ostojiću.

>>Sve o izbjegličkoj krizi čitajte u našem specijalu

>>Ostojić: Horgoš se ne koristi, a ono jučer je bila predstava. Ravnatelj DUZS-a: 'Priljevu izbjeglica na Strošincima se ne vidi kraj'

>>Naslovnice srpskih dnevnih novina: 'Šah mat za ustašu', 'Kraj blokade - orao pao, orao pao'

>>Zašto se Mađarska želi ograditi?

Komentara 101

Avatar Ksaver38
Ksaver38
19:26 26.09.2015.

Kad malo bolje razmislim to što Srbija radi i nije loše. Oni njih popišu ubace u evidenciju imaju pred Europom popis kolko je migranata ušlo u Srbiju da im papir koji vrijedi 72 sata i dozvolili su njihovim ljudima da zarade novce za prijevoz istih do granice sa HR ili HUN. A ti migranti čim plaćaju prijevoz imaju love. Svom narodu stavljaju lovu u džep, brzo se riješe migranata i imaju popis koliko ih je ušlo u Srbiju. Po meni jako pametno od njih. Naši nit ih popisuju nit im uzmu novce. I tko je tu pametan?

CI
cinbenik
16:48 26.09.2015.

A kako to Srbija prima tolike ljude u svoju drzavu,a da nema pojma gdje ti ljudi idu,samo ih prime ,a neznaju dali su jso u zemlji ili su izasli.........Prilika da se obogati Srbska nejac,na sirotinji...nemoze izbjeglica proci kroz Srbiju,bez 500 E,a onda neka ide gdje zeli,ali bez para nemoze biti u Srbiji.......Lijepi turisti i novac .

DU
Deleted user
17:45 26.09.2015.

Svakom,imalo normalnom građanu Hrvatske je jasno da iza ovog natezanja sa emigrantima stoji Srbijanski politički vrh. Cilj je destabilizirati RH,uništiti ekonomiju,paralizirati normalan život,funkcioniranje države,okaljati ugled u svijetu. To što im 1991e nije uspjelo tenkovima sad rade sa emigrantima,oni su njihovi topovi upereni na nas. Osobno,čisto sumnjam da bi Karamarko i njegovi pajdaši prošli bolje od Milanovića i ekipe koji nakon početnog šeprtljanja rade sada solidno;jer,šta god mi učinili,Srbijanci imaju nepresušan izvor smicalica u rezervi. Jedino što nam preostaje je zatvoriti granice,pretrpiti kritike svijeta. U suprotnom,Hrvatska će u roku od godinu dana biti totalno uništena kad na proljeće krene novi stampedo,nakon njega slijedeći,pa slijedeći. EU namjerava od nas skupa sa Srbijom i BiH napraviti rezervat za emigrante koje neće moći primiti. Turističku sezonu slijedeće godine možemo zaboraviti,tko će dolaziti u zemlju šatora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije