Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekoliko tisuća kuna

Vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi iz kuće ukrali nakit dok je bio na Alki

Ivan Penava
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
09.08.2016.
u 21:36

Istina je da mi je provaljeno u kuću i da su odnesene neke stvari. Dok policija ne odradi svoj dio posla, ne mogu više reći – rekao je Ivan Penava

Tijekom proteklog vikenda lopovi su provalili u kuću vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

Glasnogovornik policije Domagoj Džigumović nije želio potvrditi provalu u kuću gradonačelnika. – Iz kuće je otuđen nakit, a materijalna šteta pričinjena vlasniku iznosi više tisuća kuna – kratko je rekao Džigumović ne želeći davati bilo kakve preciznije informacije.

Međutim, sam je Penava za Večernji list potvrdio da mu je provaljeno u obiteljsku kuću i da su odnesene neke obiteljske dragocjenosti.

"Istina je da mi je provaljeno u kuću"

– Istina je da mi je provaljeno u kuću i da su mi odnesene neke stvari. Dok policija ne odradi svoj dio posla i ne pronađe počinitelje, ne mogu više reći – rekao je Penava.

Provala se dogodila vjerojatno u noći s nedjelje na ponedjeljak u vrijeme kada u Penavinoj obiteljskoj kući nije bilo nikoga. Naime, vukovarski gradonačelnik bio je na Sinjskoj alki. Iz policije neslužbeno kažu kako je i to što je kuća bila u mraku kada je Penava bio viđen u Sinju na televiziji možda bio jedan od razloga zašto su se provalnici odlučili provaliti upravo u njegovu kuću.

Kako neslužbeno doznajemo, provalnici su odnijeli najvećim dijelom obiteljski nakit, i to poklone koje su djeca dobivala za pričesti i krštenja. Inače, ovo nije prvi slučaj da su vukovarski gradonačelnici i njihove obitelji na udaru provalnika. Podsjećamo i kako je nekadašnjem vukovarskom gradonačelniku Vladimiru Štenglu bila bačena eksplozivna naprava u dvorište obiteljske kuće. Na sreću, u kući tada nitko nije bio. U prosincu 2012. godine zabilježen je i napad na suprugu bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe. Nepoznate osobe provalile su njegov stan te su mu svezali i maltretirali suprugu. Počinitelji nikada nisu pronađeni.

>>Otkriveni spomenici vukovarskim herojima, Petru Kačiću i Vladimiru Đereku

Komentara 21

Avatar Retardo
Retardo
21:44 09.08.2016.

Svaki normalni policajac bi odmah trebao posumjati na Krešu Beljaka. Beljak je u prošlosti već sudjelovao u sličnim krađama za što je pravomoćno osuđen. Ima direktni motiv, materijalnu korist. Ima i sekundarni motiv, suprotnu političku poziciju. Plus, nije bio u Sinju, iako bi se to očekivalo. Ovo su sve nepobitne činjenice.

MI
miso
22:35 09.08.2016.

Jel' i taj HDZ-ovac dok je imao nakita ...

DU
Deleted user
21:57 09.08.2016.

ja imam sef ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije