Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'treba biti šarolik'

Vukovarski SDP: Savjet mladih izabran je prema stranačkoj podobnosti

vukovarski sdp
Foto: Branimir Bradarić
02.02.2015.
u 13:57

Ne kažem kako su izabrani članovi nekvalitetni te mislim kako im svakako treba dati priliku za rad, kaže Biljana Gaća

Za Savjet mladih grada Vukovara, koji je izabran na prošloj sjednici Gradskoga vijeća, kolokvijalno se može reći kako je to zapravo Savjet mladih HDZ-a i HKS-a, rekla je predsjednica Foruma mladih SDP-a Vukovara Biljana Gaća koja je i gradska vijećnica. Dodaje kako bi Savjet mladih trebao biti šaroliko i reprezentativno društvo mladih osoba koje imaju različita razmišljanja i poglede na svijet, pojedine probleme, pojave...

– Ne kažem kako su izabrani članovi nekvalitetni te mislim kako im svakako treba dati priliku za rad. Međutim, nisam za to da se biraju stranački podobni kadrovi posebno jer se zna kako Savjeti imaju veliku i značajnu ulogu. Interesantno je kako u ovaj saziv Savjeta mladih nije ušao niti jedan kandidirani član SDP-a kao niti jedan član Savjeta iz prošloga saziva, istakla je Gaća. Podsjetila je i kako je gradonačelnik dužan svakih šest mjeseci Savjetu dostaviti izvješće o učinjenome kada je riječ o pravima i pitanjima mladih kao i da mogu inicirati i stavljanje neke točke na dnevni red Gradskoga vijeća.

– I ovaj izbor Savjeta mladih pokazuje način funkcioniranja gradonačelnika i njegovih suradnika. Očigledno je kako je jedini kriterij stranačka podobnost. Postat ćemo grad isključivosti gdje građani, ako nisu stranački podobni, neće dobiti šansu za rad u Vukovaru. Idemo u smjeru koji nije dobar, rekao je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

>> Pobuna u SDP-u je predstava za javnost, testiranje vlastitog rejtinga i ega

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar mili99
mili99
14:04 02.02.2015.

Drugovi se sjetili savjeta mladih kada je Hdz došao na vlast, a kada je Sabo krao novce od djece nisu baš progovarali puno.

NI
ninja72
14:39 02.02.2015.

Uzalud vam sve!

SI
Sittingbull
10:32 03.02.2015.

Čudno je kako neki ovdje podržavaju isključivost i podjele. Dajemo loš primjer mladima jer im šaljemo poruku da je za uspjeh primarna podobnost. Gradonačelnik Penava je ovih dana napravio preustroj gradske uprave (legalno), povećao broj odjela i pročelnika, zapošljeva nove ljude, a u isto vrijeme daje otkaz maloljetnom hrvatskom dragovoljcu i ostavlja ga bez egzistencije samo zato jer je član "nepodobne" političke opcije. Podržavate li i to? Gdje je sada stožer i brojne braniteljske udruge?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije