Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova suradnje

Vukovarski i borovski Srbi u Jagodini u Srbiji

Jagodina
Foto: Youtube
06.10.2014.
u 19:33

Cilj posjeta je obnova prijateljstva i suradnje

Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine i kum zlikovca Željka Ražnatovića Arkana, primio je izaslanstvo Srba iz Vukovara i Borova i rekao im kako "danas Srbija vodi balansiranu politiku prema Hrvatskoj, kako Srbi koji tamo žive ne bi imali većih problema", prenose mediji u Srbiji.

- Riječ je o izaslanstvu od 50 ljudi, predstavnika Srba iz Vukovara i Borova, članova Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta", sportskih i kulturnih djelatnika, a cilj posjeta je obnova prijateljstva i suradnje, temeljene na pobratimstvu Jagodine i Vukovara još iz doba SFR Jugoslavije, što je prekinuto ratom 1991. - pojašnjava agencija Tanjug. - Međunarodna zajednica treba reagirati ozbiljnije kada su u pitanju prava nacionalnih manjina, kao što je slučaj sa Srbima u Hrvatskoj.Pratimo situaciju u Vukovaru, ono što se događa s dvojezičnim pločama je nedopustivo - rekao je Marković dodajući kako "most Jagodina-Vukovar, nije srušen za Jagodinu".

Marković je gostima iz Vukovara i Borova rekao kako može samo zamisliti kako bi međunarodna zajednica reagirala kada bi "ne daj bože" netko u Vojvodini razbijao ploče s natpisima nacionalnih manjina. - Moja poruka gradonačelniku Vukovara je da se zalažemo za uspostavljanje ekonomskih, kulturnih i sportskih odnosa, ali Srbi u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj moraju imati ista prava kao i Hrvati, što sada nije slučaj - ocijenio je Dragan Marković Palma.

>> Tako to rade Srbi: Od Jagodine stvorili magnet za investitore

Komentara 17

Avatar navijač
navijač
20:14 06.10.2014.

Kad su zadnji put obnavljali "prijateljstva i suradnju" došlo je do balvan - revolucije , a kako vidimo u zadnje 3-4 godine su već polako sazreli uvjeti za novo "druženje".

Avatar Idler 3
Idler 3
20:18 06.10.2014.

A kaj su na nekoj zajedničkoj obuci >;-))

DM
dr_max
21:02 06.10.2014.

Posto su vec otisli neka i ostanu tamo, bit ce im bolje, imat ce vise "prava". Ako se osjecaju u nasoj domovini lose netrebaju se vracati, sigurno im je zlo od nasih Kuna i Europske unije. Njima ljepse, nama ljepsee i svi sretni i zadovoljni. Evo ti mirnog rjesenja za tren oka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije