Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smeta ih nedolazak

Vukovarski HDZ traži Sabu da odstupi s mjesta gradonačelnika

željko sabo
Arhiva VL
10.09.2011.
u 13:47

HDZ-ovci smatraju kako Vlada financira niz projekata, a gradonačelnik stalno projicira sliku nedovoljnog ulaganja

Nedolazak gradonačelnika Vukovara Željka Saboa na početak radova na izgradnji plivališta u Vukovaru, koji je označila premijerka Vlade RH Jadranka Kosor, bila je središnja tema današnje konferencije za novinare vukovarskog HDZ-a.

- Zgroženi smo gradonačelnikovim nedolaskom na otvorenje radova plivališta. Na Dan državnosti dok je Vlada RH bila u Vukovaru on je otišao u Zagreb na koncert koji je organizirao predsjednik Josipović. Čime se sada može opravdati? Ovo je kapitalna investicija od oko 50 milijuna kuna. Njegov nedolazak dovoljno govori o njemu. Ovo nije bio predizborni skup HDZ-a već skup građana koji su došli podržati projekt koji Vlada RH ulaže u razvoj Vukovara - rekao je Damir Barna, čelnik vukovarskog HDZ-a.

Dodao je da Vlada u Vukovaru financira niz projekata vrijednih na stotine milijuna kuna, a da Sabo konstantno želi naglasiti građanima kako Vlada RH nedovoljno ulaže u Vukovar.

- Osnovni problem Vukovara je uloženih 30 milijuna kuna u Gospodarsku zonu za koju svi znamo kako danas izgleda. Biti dobar ljubavnik nije dovoljno da bi se vodio Grad, potrebne su i mnoge druge reference - kazao je Barna.

Na konferenciji za novinare prisutna je bila i Ljiljana Blažević, predsjednica Fonda za obnovu i razvoj Vukovara. - Realizacija gradskog proračuna je 17,56 posto, jer Sabo ništa ne radi i zato treba staviti mandat na raspolaganje. Realizacija Fonda je 89,47 posto i mi svoj plan izvršavamo. Onaj tko ima realizaciju manje od 18 posto treba se zatvoriti u ured i raditi, a ne okolo pričati gluposti i govoriti protiv projekata za koje je i sam digao ruku - objasnila je Blažević dodajući da se svečanost početka radova pretvorila u blamažu tamo nekog gradonačelnika ističući da se Sabo ponaša kao razmaženo derište koje kada nešto nije po njegovom legne na pod i lupa rukicama i nogicama.

- On odgovara Gradskom vijeću za svoj rad koje je jednoglasno podržalo zatvoreni olimpijski bazen i projekt Fonda. Stoga pozivam Gradsko vijeće da postupi s odgojnim mjerama prema Sabou. Nije on ovdje da bi provodio svoje hirove i u političkom odgoju propuštene lekcije. On svoju silu ovdje provodit neće!, poručila je Blažević.

Ključne riječi

Komentara 15

BZ
Branko Zajec
14:59 10.09.2011.

Tko to optužuje gradonačelnika Vukovara? Nisu li to one spodobe, koje su zauzele gradski prostor za stranačke prostorije, obećavši da će izvršiti adaptaciju iz blagajne HDZ-a? Nisu li to spodobe, koje su obnovu izvršili iz sredstava državnog proračuna ? Nisu li to dio spodoba, koje nas sustavno pljačkaju već 16 godina ? Nisu li to spodobe, koje trebaju trajno napustiti političku scenu, radi kriminala i učinjenog zločina prema državi i narodu Hrvatske?

MR
mirjana radaslic
15:37 10.09.2011.

kapitalna investicija,kaže HDZ, znači u budućnosti su vukovarci osuđeni na plivanje,a ne na zaposlenje,užas

MA
marko53
14:19 10.09.2011.

Ma dosao bi on rado, samo da Milanovic dozvoli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije