Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBROTVORNA AKCIJA

Vukovarske srednjoškolke uključile se u akciju Kosa ljubavi

kosa ljubavi
14.12.2015.
u 16:17

Od prikupljene kose prave se poslije vlasulje za djecu oboljele od autoimunih i malignih bolesti

Akciji Kosa ljubavi, koja je pokrenuta u travnju ove godine i provodi se u cijeloj Hrvatskoj, pridružile su se o škole iz Vukovara i okolice. Organizator akcije u Vukovaru je udruga Vukovarci dobre volje koje su zajedno s školama organizirale doniranje kose za djecu oboljelu od malignih bolesti. Do sada je akcija provedena u Gimnaziji, osnovnim školama Antuna Bauera i školi u Borovu Selu te jučer u Strukovnoj školi Vukovar gdje je 25 djevojaka odlučilo darovati svoju kosu ili pramenove kose.

– Od prikupljene kose prave se poslije vlasulje za djecu oboljele od autoimunih i malignih bolesti. Oni nakon kemoterapija gube kosu, a prva njihova želja poslije je da kosu opet imaju. Na ovaj način im omogućujemo to, rekao je Davor Babić iz udruge Vukovarci dobre volje. Tijekom akcije u Vukovaru prikupljeno je preko 200 pramenova kose, a s obzirom na veliki interes akcija će biti ponovljena u veljači iduće godine. Dodao je kako su osnovni preduvjeti za darovanje kose da je minimalne dužine 20 centimetara, da je čista, suha i neoštećena.

– Nije mi žao kose. Narast će opet, a ovoj djeci je ona sada potrebnija puno nego meni, rekla je nakon što joj je ošišan jedan pramen Stefanela Cetina (15), učenica Strukovne škole iz Vukovara. Današnjoj akciji priključila se i Mirjana Hodak (35) koja je, kako je rekla, ranije čula za provođenje akcije ali je čekala da ona dođe i do Vukovara. S ciljem pomoći oboljeloj djeci odlučila se skroz ošišati i svoju preko 30 centimetara dugačku kosu darovati.

– Nije mi žao kose. Želja mi je da pomognem osobama, a posebno djeci, oboljelim od malignih bolesti. Ovo je najmanje što mogu napraviti za njih. Vjerujem kako ima puno osoba koje se želje uključiti u akciju i tako pomoći djeci, rekla je Hodak koja se nije šišala od petog-šestog razreda osnovne škole.

>> Abby (4) boluje od leukemije pa su joj priredili vjenčanje s omiljenim medicinskim tehničarem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije