Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka u petak

Vukovarci pred izvanrednim lokalnim izborima?

Željko Sabo
Davor Javorovic/PIXSELL
27.03.2014.
u 21:54

Prema neslužbenim informacijama u petak će vijećnicima biti prezentiran proračun u iznosu od oko 225 milijuna

Nakon višetjednog iščekivanja sutra se održava sjednica Gradskog vijeća Vukovara na kojoj će se konačno donijeti odluku hoće li proračun biti (ne)usvojen i hoće li ili ne Vukovarci na izvanredne lokalne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Grad Vukovar prva tri mjeseca 2014. godine posluje prema privremenom proračunu s obzirom da prijedlog proračuna, koji je pred vijećnike stavio gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, nije usvojen. Na toj sjednici, održanoj u prosincu prošle godine, Sabo je povukao sa dnevnoga reda prijedlog proračuna pojašnjavajući da su tome razlog najave iz HDZ-a, izrečene na konferenciji za novinare, da ga neće prihvatiti.

Prema neslužbenim informacijama u petak će vijećnicima biti prezentiran proračun u iznosu od oko 225 milijuna koji ima minimalne korekcije u odnosu na ranije odbijeni. Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna smatra da bi bilo dobro da se proračun prihvati kako grad i svi projekti ne bi blokirani ali i da ipak pripremaju amandmane na kojima će ustrajati.

– Ukoliko se naši amandmani prihvate glasat ćemo za proračun ali ako ne bit ćemo prisiljeni glasati protiv. Isto tako smatramo i da Željko Sabo ne može poslije svega ostati gradonačelnik nego da treba tražiti svoj legitimitet od građana. Ako treba neka i Gradsko vijeće uradi isto, kaže Barna. Kako god sjednica vijeća održava se u sjeni svih dešavanja oko Saboa koji je radi slučaja Budimir zatražio i nagodbu sa Uskokom.

Sve je otišlo toliko daleko da iz vrha SDP-a dolaze najave da će biti isključen iz stranke ako ustraje na nagodbi koju je ponudio. Sabo uporno odbija dati bilo kakve informacije za medije ali je zato dosta znakovit na službenoj stranici grada gdje odgovara na pitanja građana. Osoba koja se predstavila kao Vukovarac 21. ožujka mu je poslala poruku sljedećeg sadržaja: „Poštovani, prije nekog vremena napisao sam da s riješite SDP-a kako je i Milan napravio. Vidite da smo samo mi Vukovarci uz Vas. Riješite se stranke i na izbore nastavimo zajedno i imat će te još više glasova. Znamo mi tko je radi, a tko je na račun tuđega rada lješkario. Pustite stranke, Vi ste jedino što nas birače zanima“. Tri dana poslije Sabo je znakovito i samo kratko odgovorio: Nastavimo zajedno.

>> Odustaje li Sabo od nagodbe zbog pritiska iz stranke?

Komentara 1

AN
AnusCroatica
08:04 28.03.2014.

Da se nije sjetio možda sam sebi postaviti pitanje? Lisica je on...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije