Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Enver Arnautović:

Vukovarac koji je skinuo ploče: Očito zakon nije za sve isti!

arnautović (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
29.10.2013.
u 13:45

Prema optužnom prijedlogu Vukovarcima koji su 2. rujna skinuli ploče prijeti kazna od jedne do dvije godine zatvora

Na adrese četvorice Vukovaraca prije nekoliko dana stigla je optužnica iz Općinskog suda u Vukovaru zbog počinjenih kaznenih djela 2. rujna ove godine kada su sudjelovali u nasilnom skidanju postavljenih dvojezičnih ploča. Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru Igora Smolčića, Envera Arnautovića, Ivicu Staničića i Zvonimira Kološnjaja tereti za počinjenje protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi, izazivanje nereda i uništavanje i otuđenje tuđe stvari.

– Ovo je optužnica hitro.hr. Mogu samo pohvaliti pravosuđe, policiju i državno odvjetništvo na brzini. Ako će tako brzo nastaviti raditi, onda će vrlo brzo riješiti i sve slučajeve ratnih zločina i silovanih žena u Vukovaru – rekao je Arnautović komentirajući optužnicu protiv njega. Dodaje da se protiv njih traži kazna od godine do dvije godine zatvora.

– Očigledno je da zakon nije za sve jednak. U ovoj državi mnoge silovane žene i članovi obitelji ubijenih osoba traže ovakav papir godinama, ali se ništa ne događa po tom pitanju. U ovoj državi imamo niz primjera počinjenog kriminala, privatizacije, pokradenih milijardi, ali se ni tu ništa ne čini. U prometnim nesrećama smrtno stradaju po dvije nedužne osobe i za to se dobije manja kazna nego za skinute dvojezične ploče. Spreman sam odležati svoju kaznu zatvora pa čak i platiti uništenu ploču. Priznao sam u policiji što sam učinio i ne bježim od odgovornosti – rekao je Arnautović dodajući da će se svakako braniti pred sudom, ali i da je svjestan kako su svi instrumenti u rukama države i da ga, ako to država želi, ne može osloboditi nijedan odvjetnik.

Nijedan od četvorice optuženih nije još uvijek dobio poziv na sudsku raspravu, ali Arnautović kaže da i to očekuje vrlo brzo i po principu hitro.hr.

– Premijer nam predlaže da se mjesta stradanja u Vukovaru izuzmu od postavljanja dvojezičnih ploča. On nije svjestan da je svaka ulica, svaki ugao i gotovo svaki metar stratište u Vukovaru. Kada bi postavljali spomenike, oni bi se nalazili na svaka dva metra u gradu jer su ljudi ubijani na svakom koraku. Mogu mu poslije svega samo poručiti da 18. studenoga ni on ni Vlada RH nisu dobrodošli u Vukovar – zaključio je Arnautović, koji je dopredsjednik udruge maloljetnih branitelja Domovinskog rata i koji se sa svega 16 godina uključio u aktivnu obranu Hrvatske.

>> Muškarac (47) iz Vukovara skinuo ploču s HZZ-a

Komentara 2

NE
Nepokolebljiv
15:20 01.11.2013.

Deprimirajuce kako rezim tretira prekrsaje protiv zakona koje su na "partijskoj liniji" i kako tretira one druge koje zeli zaboraviti. Ubojica moje 92 godisnje bake je poznat imenom i prezimenom, zaklao ju je i odsjekao ruku i nikada nije nitko niti pokusao uhapsiti makar je ubio s grupom "junaka" samo tog dana dvadesetak neduznih staraca. Znani su i drugi Junaci i major JNA koji ih je vodio u "boj". Kada ce ti zlocinci konacno dobiti poziv na sud!?

SE
selbivoje
07:21 02.11.2013.

no ploce, no problema, ja imam razumjevanja za Branitelje ovo je Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije