Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Vukovar uskoro dobiva turistički brod Dunavom

dunav brod
Branimir Bradarić/VLM
29.05.2013.
u 14:46

Putnički brod će biti kapaciteta 60 turista. Najveći dio sredstava potrebnih za izgradnju putničkog broda osigurat će ministarstvo

Poslije više godina pregovora, razgovora i povlačenja po sudovima danas je konačno riješeno pitanje izgradnje turističkog putničkog broda koji će ploviti Dunavom. Zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić potpisao je danas sa gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom ugovor o dovršetku izgradnje ovoga putničkog broda koji će biti kapaciteta 60 turista.

– Najveći dio sredstava potrebnih za izgradnju putničkog broda osigurat će ministarstvo. Njegova ukupna vrijednost je 1,9 milijuna kuna. Prema planovima brod bi trebao biti dovršen i spreman za plovidbu tijekom listopada ove godine, rekao je Antešić. Zadovoljan potpisanim ugovorom i konačnim rješavanjem pitanja turističkog broda bio je i Sabo koji je istakao da će grad Vukovar svakako znati kako na najbolji način iskoristiti plovilo i sve njegove sve potencijale.

– Ovaj turistički brod znatno će doprinijeti turističkoj ponudi grada. Imamo već godinama problem da nam brojni turisti koji dolaze u Vukovar riječnim kruzerima odlaze autobusima dalje. Sada će imati priliku da razgledaju obalu isa turističkim brodom. Možemo njime povezati Vukovar i Ilok ili pak organizirati razna riječna krstarenja, rekao je Sabo dodajući da je ovo najbolji primjer da ministarstvo ne gleda samo u smjeru Jadranskog mora nego i da ulaže sredstva i na Dunavu. Posjetu Vukovaru zamjenik ministra Antešić iskoristio je i da javnost upozna sa do sada uloženim sredstvima na području Vukovara. Najavio je projekte izmještanja Luke Vukovar, izgradnje industrijskog kolosjeka kod tvrtke Adriatica i Biodizel, uređenje ceste D57 i D2.

– Ne smijemo zaboraviti niti 500.000 kuna kojima subvencioniramo trajektni prijevoz Vukovar – Bač. Cilj nam je da od Luke Vukovar stvorimo modernu srednjoeuropsku Luku koja će moći udovoljavati svim traženim kriterijima, rekao je Antešić pozivajući vukovarske gradske vlasti, kao i sve druge, da pišu projekte koji će moći biti aplicirani prema fondovima EU.

>>Besplatno krstarenje za 26 sportaša i sanacija sedam ulica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije