Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozornica ili pomoć

Vukovar u 30 dana posjetilo šest ministara, rezultata nema

Orešković u Vukovaru
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
04.04.2016.
u 07:00

Krajnji istok zemlje posjetili su Butković, Kuščević, Šustar, Romić, Panenić, Horvat, a na dva dana i premijer Orešković

Prošlih mjesec dana Vukovar je bio omiljeno odredište hrvatskim ministrima. Svi su ponavljali da dolaze kako bi se upoznali s problemima i teškoćama te da vide kako mogu pomoći. U tako kratkom vremenu čak ih se šest izredalo. Prvi su stigli ministri prometa i graditeljstva Oleg Butković i Lovro Kuščević, a potom su jedan za drugim stizali ministar obrazovanja Predrag Šustar, ministar poljoprivrede Davor Romić, ministar gospodarstva Tomislav Panenić i ministar poduzetništva Darko Horvat. Krajem prošloga tjedna u dvodnevni posjet Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji stigao je i prvi čovjek Vlade, premijer Tihomir Orešković. Još početkom godine svoj ured u Vukovar na dva je dana bila preselila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Svi su oni obavili niz razgovora s gradonačelnikom, županom, gospodarstvenicima, građanima... Oni su ih upoznali s problemima i svojim planovima. Zauzvrat su dobili nekoliko uopćenih rečenica koje su redovito završavale savjetom, koji im je priopćen kao po nekoj špranci: Nužno je u što većoj mjeri koristiti fondove EU. Nije se mogao čuti nijedan njihov konkretan prijedlog, najava ili bilo što drugo što ministri i njihova ministarstva planiraju učiniti kako bi pomogli Vukovaru i istoku Hrvatske koji su iz dana u dan u sve većim problemima i odakle se ljudi svakodnevno iseljavaju.

Zanimljivo je da su tijekom tih posjeta organizirani obilasci uspješnim OPG-ima, obrtima ili tvrtkama.

Za tvrtke u problemima, OPG-e pred gašenjem nije bilo vremena... I premijer Orešković u dva je dana pokazao da želi pomoći, ali ništa konkretnije Vukovarcima nije mogao reći. Poslije svega stječe se samo dojam da je posljednjih mjesec dana promet u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji bio gust, ali da su rezultati slabi ili nikakvi. Tako je bilo uvijek i prije. I Vukovarci su već siti toga.

>> Orešković u Vukovaru položio vijence na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Komentara 32

Avatar kravata
kravata
08:27 04.04.2016.

Najtocniji i najveci rezultat je 5000 poginulih za koje nitko ne odgovara.

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
07:18 04.04.2016.

I sam autor zna da nema čarobnog štapića za rješavanje nagomilanih problema ne samo u Vukovaru već i u cijeloj Hrvatskoj, pa je svejedno po nalogu svojih drugova sa Iblerova trga napisao ovaj pljuvački uradak. Što si ti Branimire konkretno ućinio za Vukovar?

AN
ave.nevio
09:50 04.04.2016.

Ne napadajte Precednicu! Ona je najviše napravila za Slavoniju! Pozdrav iz Rijeke! Minisrima treba dati 100 dana jer Vlada mora znati kako će državom upravljati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije