Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fondovi EU

Vukovar prijavio projekt od 48 mil. eura

Željko Sabo
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
28.12.2013.
u 12:00

Gradit će se pročistač otpadnih voda te sagraditi i rekonstruirati sustav vodoopskrbe i kanalizacije u Vukovaru

Grad Vukovar i komunalano poduzeće u njegovu vlasništvu Vodovod predali su jučer u Hrvatskim vodama prijavu za projekt pročišćavanja otpadnih voda te gradnju i rekonstrukciju vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava grada Vukovara.

Riječ je investiciji vrijednoj 48,255.000 eura, od čega Europska unija sufinancira gotovo 70 posto. Projekt obuhvaća gradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, dogradnju i rekonstrukciju 28 kilometara vodoopskrbnog sustava, gradnju vodospreme kapaciteta 3000 kubnih metara, gradnju sustava odvodnje ukupne duljine 56,8 kilometara te gradnju 17 crpnih stanica za odvodnju otpadnih voda do uređaja za pročišćavanje, kao i nabavu opreme za upravljanje i održavanje sustava odvodnje.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo rekao je da će taj projekt omogućiti vodoopskrbu i odvodnju u dvije trećine Vukovara te u općinama Borovo i Bogdanovci.

>> Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila Senju 6 mil. kn

Komentara 5

NI
niks100
20:54 28.12.2013.

Koliko ide njemu ?

DU
Deleted user
17:44 28.12.2013.

to treba vukovaru , ne cekic za razbijanje

US
U sridu
21:20 28.12.2013.

Vukovaru trebaju radna mjesta a ne kanalizacija u srpskom kantonu,ta ce se kanalizacija opet naplacivati,nema buducnosti sa ovakvim drpanima od politicara.Sabo je preslika Lovricke iz Siska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije