Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi murali

Vukovar postao "galerija na otvorenome"

Vukovar postao "galerija na otvorenome"
Foto: Branimir Bradarić
1/6
14.06.2019.
u 12:16

Vukovar kroz ovaj projekt polako postaje Galerija na otvorenome s obzirom da je do sada oslikano ukupno 18 murala i 3D slika.

Pročelja 5 vukovarskih višestambenih zgrada dobila su jedan sasvim drugačiji, ljepši i atraktivniji izgled. Naime, u sklopu projekta VukovarArt pet svjetskih umjetnika oslikalo je novih 5 murala na tim zgradama.

Tako su u Luku umjetnosti 2019. godine uplovili su francuska umjetnica Zabou s muralom „Home is where Your Heart is", hrvatski umjetnik Lonac s muralom „Skitnica", Thiago Mazza (Brazil) s muralom „Iris Croatica", WD (Wild Drawing) iz Indonezije uz mural „Dating" te Mehsos iz Belgije s muralom „Diamond Bobcat".

Vukovar kroz ovaj projekt polako postaje Galerija na otvorenome s obzirom da je do sada oslikano ukupno 18 murala i 3D slika. Projekt VukovarArt nastavlja se i dalje, a prema najavama inicijatora projekta Filipa Mrvelja, u naredne dvije godine Vukovar će dobiti 15 novih slika od kojih će 5 biti 3D slike. 

Komentara 1

NI
nirovad
18:52 15.06.2019.

em dobra ideja em prekrasno. Ris mi je predivan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije