Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vukovar: Obdukcijom potvrđeno da kosti s otpada potječu iz Drugoga svjetskog rata

23.01.2009.
u 15:19

Kosti koje su u četiri crne PVC vreće odbačene na odlagalištu otpada Petrovačka dola kod Vukovara su ljudske i iz vinkovačke su bolnice, potvrđeno je i iz PU vukovarsko–srijemske. Iz policije najavljuju da će poslije provedene istrage slučaj biti prebačen Državnom odvjetništvu na kojem je da odluči koje će daljnje korake poduzeti u ovom slučaju.

U policiji ipak tvrde kako postoji mogućnost da kosti potječu iz Domovinskog rata.

Obdukciju na pronađenim kostima obavio je patolog Opće bolnice Vukovar dr. Anto Blažanović koji je rekao da je utvrđeno da su kosti iz Drugoga svjetskog rata, ili čak i od ranije, ali i da s obzirom na njihovu starost nisu infektivne.

I istražna sutkinja Nevenka Zeko potvrdila je da se radi o jako starim kostima i da je sada na policiji da preuzme slučaj. Dr. Ivan Pripužić, ravnatelj vinkovačke Opće bolnice, jučer je novinarima rekao kako nema puno što reći o kostima pronađenim na odlagalištu otpada kod Vukovara, a na upit novinara kako se moglo dogoditi da su ljudske kosti toliko dugo ležale na Odjelu patologije i zašto su se čuvale, kratko je i tiho izustio da nema komentara. Rekao je i da je uprava osnovala stručno povjerenstvo koje će ispitati cijeli slučaj.

- Obavili su nadzor na Patologiji i nisu pronašli nikakve propuste, a dok policija i istražna sutkinja rade svoj posao i dok ga ne završe, ja ne bih ništa govorio - rekao je dr. Pripužić dodajući da je cijeli Odjel patologije premješten u privremeni prostor jer se zgrada temeljito rekonstruira.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije