Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLEMENITA GESTA

Vukovar: Malim nogometom prikupljeno 50.000 kuna za Haiti

josipović
Krunoslav Petrić/PIXSELL
08.02.2010.
u 20:20

Sudionici humanitarne malonogometne utakmice između Humanih zvijezda Hrvatske i Humanih zvijezda Vukovarsko-srijemske županije prikupili su 50.000 kuna namijenjenih stanovnicima Haitija.

Sudionici humanitarne malonogometne utakmice između Humanih zvijezda
Hrvatske i Humanih zvijezda Vukovarsko-srijemske županije prikupili su
50.000 kuna namijenjenih stanovnicima Haitija koji su stradali u razornom
zemljostresu 13. siječnja.

Više od 2000 Vukovaraca okupilo se večeras u vukovarskoj Sportskoj dvorani kako bi i na ovaj simboličan način pomogli stradalim Haićanima. Utakmica je odigrana pod pokroviteljstvom novoizabranog predsjednika RH Ive Josipovića, koji je izveo početni udarac.

- Humanitarna akcija za pomoć Haitiju samo pokazuje koliko su plemeniti Vukovar i Hrvatska. Iako je Vukovar grad koji još uvijek treba pomoć, Vukovarci danas pomažu onima kojima je pomoć još potrebnija, rekao je predsjednik Josipović, kojega su gledatelji pozdravili velikim pljeskom.

U večerašnjoj utakmici sudjelovale su mnoge poznate nogometne zvijezde, od kojih su neki nastupali i na europskim i svjetskim prvenstvima. Unatoč godinama i po kojem kilogramu viška, još jednom su pokazali svoje majstorije i znanje pa su gledatelji imali prilike vidjeti i atraktivne poteze, tunele, driblinge, ali i golove. Njima su se suprostavile Humane zvijezde Vukovarsko-srijemske županije, koje su predvodili župan Božo Galić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

- Hvala svima koji su došli i na ovaj način pomogli stanovnicima Haitija. Ovdje danas nema poraženih jer smo svi koji smo došli pružiti pomoć  - pobjednici, rekao je Sabo.

Prije početka utakmice gledatelji su mogli vidjeti i utakmicu pionira između HNK Vukovar 91 i NK Vuteks Sloge, a potom i sraz kadeta HNK Vukovara 91 i HNK Cibalije.

- Ovo je super i predivno. Upravo mi Vukovarci najbolje znamo što je to kada ostanemo bez svega i kada moraš napustiti svoj dom. Da je bolja gospodarska situacija, sigurno bismo prikupili mnogo više pomoći tim stradalim ljudima, rekla je Vukovarka Ivana Kraljević.

Prije početka glavne utakmice predsjednik HOO Zlatko Mateša uručio je najboljim
sportašima Vukovara za prošlu godinu, Ivani Džamariji i Zvoinimru Tvoreku, prigodne darove, a OŠ Blago Zadro komplet knjiga.

Organizatori su pripremili i zabavni program, u kojemu su nastupile vukovarske mažoretkinje i plesna skupina Urbani ritam. Iako rezultat utakmice nije bitan, ipak ćemo reći da Humane zvijezde Hrvatske ni u svom 29. nastupu nisu izgubile.

Komentara 3

TH
thevoice
20:45 08.02.2010.

a drzava ce si uzeti pdv ? zar ne?

MU
Mućanin
17:11 09.02.2010.

Jesu li je i srpska manjina tu humanitarno sudjelovala?

PH
PHILIA
23:23 08.02.2010.

Grozno je to što se desilo na Haitiju, velika je to tragedija, pogotovo ta dječica koja su ostala sama. Ali taj novac... Kud taj novac ide?! To neće doći do Haitija! Bilo bi bolje raspodijeliti ga u nekoliko siromašnih obitelji iz Like koju su pogodile poplave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije