Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neizvjesnost

Vukovar i dalje bez Gradskog vijeća. Hoće li ponoviti izbore?

željko sabo
Goran Ferbezar/PIXSELL
23.07.2013.
u 14:03

Prema zakonu preostalo je još u roku od mjesec dana da se održi i treći, posljednji, pokušaj prije raspisivanja izbora koji bi se onda održali krajem gove ili početkom iduće godine.

Niti drugi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća Vukovara nije uspio tako da grad polako, ali sigurno, plovi prema izvanrednim izborima za Gradsko vijeće. I današnji pokušaj konstituiranja zapeo je već na samome početku s obzirom da nije usvojen prijedlog o imenovanju Mandatne komisije tako da je sjednica prekinuta. 

Prijedlog je podnio HDZ kojega je podržao HSPAS ali ne i SDP i SDSS. Samim tim prijedlog nije prošao. Prema zakonu preostalo je još u roku od mjesec dana da se održi i treći, posljednji, pokušaj prije raspisivanja izbora koji bi se onda održali krajem gove ili početkom iduće godine. 

– U ovom trenutko je tako kako jeste što ne znači da možda uskoro neće biti drugačije. Nije bitno samo konstituirati Gradsko vijeće nego i da ono radi u korist građana, a ne da bude usmjereno isključivo protiv gradonačelnika, rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo. Predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Pinjuh rekao je i da vjeruje kako će vijeće ipak biti konstituirano te da su u tom smjeru već vođeni određeni razgovori te da su ostali sporni samo neki detalji. Vijećnik HDZ-a Ivan Penava, koji je bio i kandidat za gradonačelnika na prošlim izborima, rekao je da očito nekome odgovara da se Gradsko vijeće ne konstituira i da se ide na izbore. Istakao je i da misli kako je Vukovarcima već dosta izbora i da grad nema pola milijuna kuna za njihovu organizaciju. Gradsko vijeće Vukovara ima 24 člana pri čemu SDP i HDZ imaju po devet vijećnika, a SDSS i HSP dr. Ante Starčević po tri vijećnika.

Međusobno se pdoržavaju HDZ i HSPAS te SDP i SDSS tako da bi kod svake osjetljivije točke vijeće bilo u blokadi. Izvanredni izbori u Vukovaru odgovaraju zapravo svim političkim opcijama. SDP i Željko Sabo nemaju što izgubiti jer bi ih novi izbori, ali ovaj put i za gradonačelnika, čekali već početkom iduće godine kada bi bio usvajan proračun. U isto vrijeme HDZ, HSPAS i SDSS očekuju veći broj glasova, a samim tim i vijećnika. Izborima se nadaju i druge političke opcije koje na prošlim izborima nisu prešle izborni prag nadajući se boljem uspjehu.

>>Stožer za obranu hrvatskog Vukovara daje podršku V. Bosanac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije