Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ GRIJANJA

Vukovar: Radijatori ostaju hladni u više od 3600 stanova

radijator
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
26.11.2013.
u 15:33

Prema riječima direktora vukovarske gradske tvrtke Tehnostan Ivana Kamerle, razlog tome je činjenica da ova tvrtka na ime isporučenog plina PPD-u duguje oko šest milijuna kuna

Za više od 3600 stanova u Vukovaru, kao i dio poslovnih prostora, postoji opasnost da ostanu bez grijanja ako se ne pronađe način da se podmire nastala dugovanja za isporučeni plin tijekom idućeg mjeseca. Prema riječima direktora vukovarske gradske tvrtke Tehnostan Ivana Kamerle, razlog tome je činjenica da ova tvrtka na ime isporučenog plina PPD-u duguje oko šest milijuna kuna. Zbog toga je PPD zatražio da se dospjela dugovanja podmire što prije ili će u suprotnom prekinuti isporuku plina koji služi kao osnovni energent za proizvodnju toplinske energije.

– S obzirom na trenutačnu situaciju vrlo je realna mogućnost da isporuka plina bude zaustavljena pa će i radijatori u stanovima ostati hladni. Činjenica je da Tehnostan duguje oko šest milijuna kuna, ali i da naša potraživanja od drugih prelaze deset milijuna. Imamo i pravomoćne presude, ali jednostavno naplata ide jako loše. Ili nema dobre volje da se dugovanja prema nama podmire ili nema mogućnosti – ističe Kamerla. Dodao je i da Tehnostan ne može podmiriti nastalo dugovanje ako prije toga ne dobije garancije da će svoja potraživanja uspjeti naplatiti u nekom realnom vremenskom periodu.

Većinom glasova Gradsko vijeće usvojilo je i zaključak da neće pokretati postupak usklađivanja Statuta grada Vukovara s odlukom Ministarstva uprave koje je članak 22., a koji govori o uvođenju dvojezičnosti, stavio izvan snage. Iz vijeća kažu kako će prije bilo kakvih drugih koraka sačekati odluku Ustavnog suda. Do odluke ministarstva došlo je nakon usvajanja novoga gradskoga Statuta u kojem najviše prijepora izaziva upravo članak o (ne)uvođenju dvojezičnosti.

Komentara 1

SA
satar
21:58 26.11.2013.

Ovo je sve očekivano.Želio bih podsjetiti da je tehnostan prije dvije godine poskupio cijenu grijanja za 70%.U ovoj bijedi u Vukovaru to malo ljudi može platiti,pa je i dugovanje od 10 mil.kn još i malo.Nesposobna uprava i loše odluke našegg dragog vođe Željka Saboa su dovele ponovo do ove situacije.Za one koji ne poznaju situaciju tehnostan za grijanje stana od 56 m2 naplaćuje i po 1600 kn.to nema u pm ali ima u RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije