Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vukovar: Godinu otvaraju grafike i crteži iz zbirke Bauer

08.01.2009.
u 15:23

Zanimljive su izložbe, ali i koncerti, predstave, radionice i slično, u ovogodišnjem programu rada vukovarskog Gradskog muzeja, što znači da će ljubitelji kulture u Podunavlju i u ovoj godini imati razloga za zadovoljstvo.

Poznate manifestacije
U bogatom muzejskom programu svatko će moći pronaći nešto za sebe, a središnje mjesto pripada već prepoznatljivim manifestacijama, poput Neba nad Vukovarom, Memorijala Stjepana Petrovića, Vukovarskog festivala komorne glazbe i Adventskih svečanosti. Početkom rujna očekuje se i nastavak sustavnog višegodišnjeg istraživanja arheološkog lokaliteta Vučedola.

Od ožujka Oranžerija
Uz brojne zahtjevne aktivnosti, dodatni će problem zaposlenicima, ali i drugim građanima biti početak cjelovite obnove dvorca Eltz, koja će trajati tri godine, a Muzej će tijekom radova djelovati u specifičnim uvjetima na nekoliko lokacija. Izložbe će se u ožujku, kada se očekuje intenziviranje radova, preseliti u Galeriju Oranžerija, a do tada će se organizirati u baroknoj dvorani Muzeja.

Polovicom siječnja ondje će biti postavljena izložba grafika i crteža iz zbirke Bauer, najvrednije u muzejskom fundusu. U veljači će, pak, u baroknoj dvorani izlagati vukovarski umjetnik Brane Crlenjak i gostovat će skupna izložba autora Umjetničke akademije iz Osijeka.

Prema riječima ravnateljice Ružice Marić, nastavit će se modernizacija i informatizacija te restauracija muzejskih zbirka, ali i pedagoški rad s djecom te njegovanje tradicijskih kultura.

– U našim će ovogodišnjim programima biti nekoliko stotina sudionika, i to likovnih umjetnika, glazbenika, glumaca, konzervatora i restauratora, arhitekata i drugih stručnjaka – istaknula je R. Marić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije