Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjaku

Dvadeset i šest godina od ratnog pakla

18.11.2017.
u 00:00

Nitko više i ne spominje dvojezične ploče niti zna što se po tom pitanju događa.

Vukovar. Svidjelo se to nekome ili ne, ali u Hrvatskoj nema grada ili sela koje u zadnjih više od četvrt stoljeća izaziva toliko emocija. Na sam spomen Vukovara otvaraju se brojne rane, vraća u prošlost, prisjeća suboraca, prijatelja i svih drugih koji na bilo koji način imaju veze s ovim gradom koji leži na obalama moćnog Dunava. Taj vulkan emocija posebno se osjeti tijekom studenoga, kulminira 18. tog mjeseca i tradicionalnom Kolonom sjećanja koja se kreće od dvorišta bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Svakoga 18. studenoga Vukovar već godinama uspijeva ujediniti cijelu Hrvatsku, bez obzira na to radi li se o lijevima i desnima. S takvim razmišljanjima i osjećajima Vukovar i Vukovarci i ove godine dočekuju goste iz cijele Hrvatske i inozemstva kako bi se još jednom prisjetili stradanja grada.     

Cijeli tekst pročitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista.

Ne propustite i druge teme:

- Grad nikada nije bio ljepši, ali od zidova se ne živi

- Bili smo mladi i spremni na sve, ne sluteći što nas čeka

- 'Sinu ću reći da je država odlučila da ne budu skupa'

- Hrana u Hrvatskoj poskupjela je tri posto

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar Becarina
Becarina
21:10 17.11.2017.

Nikad zaboraviti.

Avatar ealeks1111
ealeks1111
11:01 18.11.2017.

,,,"Optužnica kojom optužujem Sabor Republike Hrvatske za sudjelovanje u najvecem zlocinu u povijesti nad hrvatskim narodom, za sudjelovanje u zlocinu nad 15.000 Hrvata iz Vukovara.

Avatar Bruno
Bruno
00:35 18.11.2017.

Vukovar Grad Heroj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije