Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mig-ovi

Vukelić: Sljedeći mjesec znat ćemo što je uzrok pada MiG-ova

josipović, vukelić, svečana akademija (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
03.11.2010.
u 16:10

– Teren je zahtjevan i postoji opasnost od mina. Ono što je obznanjeno jest da nema nikakvih dokaza da je bila riječ o tehničkom kvaru – zaključio je Vukelić.

Pretpostavljam da će idućeg mjeseca biti dovršene radnje koje su bitne da se s čvrstim argumentima i dokazima dođe do spoznaja što se desilo – rekao je ministar obrane Branko Vukelić upitan kako teče istraga u slučaju MiG-ova koji su u rujnu pali kod Plaškog.

Nakon dodjele ugovora 39 studenata osme generacije kadeta Vojnog učilišta u Zagrebu, Vukelić je objasnio zašto istraga teče “sporo”.

– Teren je zahtjevan i postoji opasnost od mina. Ono što je obznanjeno jest da nema nikakvih dokaza da je bila riječ o tehničkom kvaru, no ipak treba pričekati da se pronađu svi dijelovi, da se naprave vještačenja i da povjerenstvo obznani konačni rezultat svog rada – zaključio je Vukelić.

74 stipendista, koja su raspoređena u Splitu i Zagrebu, nakon provedena tri tjedna u kampu selekcije u Požegi danas su i formalno postala članovi “obitelji” Oružanih snaga RH.

Od 1992., kada je počeo program obuke za pilote na prometnom fakultetu u Zagrebu do danas, istaknuli su okupljeni, novi su kadrovi osnažili Hrvatsku vojsku u cijelosti.

Unatoč tome što je ravnatelj Vojnog učilišta, Mirko Šindov naglasio je da nije zadovoljan prolaznošću od 54 posto i da će se ubuduće stipendiste još više motivirati kako bi se prolaznost digla na visokih 70 posto.

Uz mjesečnu naknadu od 800 kuna na prvoj godini studija, kadeti imaju besplatne karte za javni prijevoz, smještaj, hranu i besplatnu literaturu, pa tako i ne čudi da Ministarstvo za svakoga studenta na prvoj godini studija izdvaja više od 3000 kuna na mjesec.

- Kad god vam je teško, morate dodatno učiti. Mi od vas očekujemo taj vojnički element - poručio je brucošima general zbora Josip Lucić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, napomenuvši kako je studij u sklopu Vojnog učilišta zahtjevniji od “običnog” studija jer mladima daje manji stupanj slobode.

Koliko je zahtjevan program, nabolje pokazuju brojke. Naime, na “vojni se studij” prijavilo 449 mladih od kojih su nakon mukotrpne selekcije u Požegi ostala samo 74, od čega 39 u Zagrebu.

- Hrvatska vas treba i mi smo zadovoljni što ste odabrali ovu obitelj - ministar je Vukelić pohvalio studente.

Komentara 7

Avatar neidemdalje
neidemdalje
01:14 04.11.2010.

a kad će biti rezultati istrage o gradnji vila za generalsku svitu na lošinju bez građevinske dozvole. kad će se pokrenuti istraga o čajnim kuhinjama koje 20 godina rade na crno u svim vojarnama. zašto pleter ima duplo veće cijene za obrok od privatnih ponuđača tisuću ZAŠTO i niti jedan odgovor.

LI
livoguza2
17:26 03.11.2010.

Oborili ih Srbi, a onda o hrvatskom trošku u svojim \"Novostima\" objavili ushit: \"Obadva, obadva! Oba su pala!\".

FE
Felicijen
16:54 03.11.2010.

Sljedeći mjesec će se sve znati. Kao i za helikopter i još puno drugih takvih slučajeva. Gliboki jarek su vjerojatno već zatrpali !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije