Naslovnica Vijesti Svijet

Vuk Jeremić: Svatko je bolji predsjednik od Stjepana Mesića

Jeremić je i iskazao očekivanja da će Hrvatska priznati kako je 1995. počinila etničko čišćenje Srba
17. svibnja 2011. u 22:00 529 komentara 3 prikaza
jeremic
Foto: AFP

Svatko je bolji predsjednik Hrvatske od Stjepana Mesića, izjavio je srbijanski šef diplomacije Vuk Jeremić komentirajući dolazak na vlast aktualnog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Otkrivaju to najnovije američke diplomatske zabilješke objavljene na WikiLeaksu. Jeremić se složio da izbor Josipovića otvara nove mogućnosti za rješavanje otvorenih pitanja, ali je i iskazao očekivanja da će Hrvatska priznati kako je 1995. počinila etničko čišćenje Srba, piše u zabilješci.  

Početkom veljače 2010., navodi se u objavljenom dokumentu, Jeremić je "suprotno tradiciji i protokolu" prvi sastanak s tek pristiglom američkom veleposlanicom Mary Burce Warlick organizirao u poznatom beogradskom restoranu Madera. Ministar Jeremić je očito želio da ga svi u popularnom restoranu vide s veleposlanicom jer do tada nikada nije viđen kako ruča u Maderi, sugerira se u zabilješki.     

- Jeremić je pozdravio izbor Ive Josipovića za predsjednika Hrvatske, komentirajući kako su Josipović i predsjednik Tadić od ranije u dobrim odnosima. "U svakom slučaju svatko je bolji od Mesića". Jeremić se složio kako su poboljšani hrvatsko-srpski odnosi  ključni za stabilnost u BiH. Ipak, inzistirao je na tome da "Srbija nije isključivo odgovorna za 90-te, dodavši da se "egzodus 250.000 Srba iz Hrvatske 1995. ne može drugačije opisati osim kao etničko čišćenje" - navodi se u dipomatskoj zabilješci objavljenoj na WikiLeaksu.  

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    ja mislim da bi ovaj vuk prebio gotovinu od batina....ista su kategorija...nego...kaj sam htel....jer ima hrvatska ministra spoljnih poslova????

  • -obrisani-:

    ej,botica,stari lafe...pofafas ga od zirafe....

  • velikazmija:

    sad sam to napisao a vuk jeremić traži da hrvatska prizna nešto što nije učinila -- nikad kraja srpska posla---