Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije mu dosta

Vuk Jeremić planira se kandidirati za tajnika UN-a?

Vuk Jeremić sa suprugom Natašom
@jeremic_vuk
25.10.2013.
u 11:04

Vuk Jeremić u UN-u slovi za jednog od najozbiljnijih kandidata za mjesto glavnog tajnika, kaže anonimni ali dobro obaviješteni sugovornik beogradskog portala

Bivši šef diplomacije Srbije, donedavni predsjedavajući Opće skupštine UN-a i sadašnji neovisni zastupnik u srpskoj Skupštini Vuk Jeremić namjerava se kandidirati za glavnog tajnika UN-a s obzirom na to da Ban Ki-moonu u prosincu 2016. istječe mandat, doznaje Telegraf. Prema izjavama UN-ovih dužnosnika, novi glavni tajnik trebao bi biti iz istočno-europskih država.

– Vuk Jeremić u UN-u slovi za jednog od najozbiljnijih kandidata za mjesto glavnog tajnika. On je izuzetno cijenjen jer je imao zapažene rezultate za predsjedanja Glavnom skupštinom UN-a pa nije isključeno da dobije većinsku potporu ako se kandidira – kaže anonimni ali dobro obaviješteni sugovornik beogradskog portala i tvrdi kako se Jeremić ozbiljno prihvatio posla veznog uz osnivanje njegova instituta koji bi se trebao baviti pitanjima održivog razvoja i međunarodnih odnosa u 21. stoljeću "što ne isključuje pripremu za preuzimanje vođenja UN-a".

Britanska agencija Reuters spomenula je Jeremića kao najizglednijeg kandidata za mjesto glavnog tajnika. Vuk Jeremić, koji sada radi kao konzultant jednog kineskog instituta u Hong Kongu, nije želio Telegrafu.rs. potvrditi, ali ni opovrgnuti želi li se vratiti u New York kao glavni tajnik svjetske organizacije.

>>Evo kako je izgledala Jeremićeva 'oproštajka'!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije