Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uporan i uvjeren

Vuk Jeremić: Dokazat ćemo da Srbi nisu jedini krivci u ratovima 90-ih

'REFILE - UPDATING SECOND SENTENCE   The president of the United Nations General Assembly, Vuk Jeremic of Serbia, speaks during an interview at the United Nations Headquarters in New York, October 19,
Reuters/PIXSELL
29.12.2012.
u 14:53

Jeremić je rekao kako je uvjeren da će rasprava u UN o Haaškom tribunalu dokazati kako Srbi nisu jedini krivci u ratovima 90-tih, a ono što bude izrečeno postat će službeni dokument UN koji će biti dostavljen "na sve svjetske adrese"

U novogodišnjme intervjuu agenciji Tanjug, trenutni predsjedavajući Glavne skupštine UN, bivši šef srpske diplomacije Vuk Jeremić je rekao kako je uvjeren da će rasprava u UN o Haaškom tribunalu dokazati kako Srbi nisu jedini krivci u ratovima 90-tih, a ono što bude izrečeno na raspravi postat će službeni dokument UN koji će biti dostavljen \"na sve svjetske adrese\".

- To ostaje zabilježeno kao službeni dokument za one koji sutra budu pisali povijest. Zato je je ta rasprava važna i dobro je što se Srbija našla upravo na tom mjestu, u to vrijeme i da time stekne priliku odgovoriti na ono što joj je de fakto poručeno odlukama Žalbenog vijeća Haaškog tribunala - a to je da postoji samo jedan krivac, i samo jedna zločinačka strana i da je ta strana srpska - rekao je Jeremić dodajući kako je uvjeren da će sudionici rasprave \"10. travnja u velikom broju potvrditi takvo gledište\" te je priznao kako je za zakazivanje javne rasprave o radu i ulozi ad hoc međunarodnih kaznenih sudova čiji su osnivač UN, \"iskoristio suvereno pravo koje ima kao predsjednik Glavne skupštine UN\".

Jeremić tvrdi kako su mnogi pokušavali vršiti pritisak na Srbiju da Jeremić odustane od sazivanja rasprave o Haaškom tribunalu , ali \"takvih pokušaja više neće biti zato što smo na samu insinuaciju da bismo mogli od toga odustati reagirali tako da više ne očekujem da će bilo tko trošiti vrijeme da nas razuvjeri\". U prvom dijelu rasprave, otkriva Jeremić, govorit će predstavnici država, a u drugom nevladine organizacije, istaknuti akademski stručnjaci, javne osobe, ali još nije poznato tko će sve sudjelovati.

>>Jeremić film Hobit usporedio sa situacijom na Kosovu

Komentara 91

RO
rogstrug
17:09 29.12.2012.

Koga taj predstavlja ? UN ili Srbiju?

Avatar deziderij
deziderij
17:04 29.12.2012.

Teško da se može dokazati nešto što je apsolutno nedokazivo. Jedino njegovo dokazivanje u srpsku nevinost biti će ako uspije dokazati da Srbi nisu bili agresori, koljači i rušitelji Hrvatske i BiH-e, ako dokaže da su to učinili Marsovci. Ako mu to uspije onda je to isto kao i da su na Kosovu polju pobili Turke a ne Turci njih.

DU
Deleted user
15:31 29.12.2012.

Stvar je vrlo jednostavna. Argumentima iz tuzbe za genocid i oslobadjajuce haske presude dazavuirati i ismijati jeremiceve pokusaje na sjednici UN. Samo,problem je tko ce to napraviti sa govornice UN kad pusicka ima ista stajalista kao i Jeremic Ja bihh poslao g. Antu Nazora da kao povjesnicar novije hrvatske povijesti argumentima u potpunosti degradira lazi i snorenja ove spodobe predsjedavajuceg skupstine UN.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije