Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor

Vuk Drašković: Ne treba Josipović suditi o Draži Mihajloviću

'15.01.2012., Hrvatski dom, J.J. Strossmayera 20, Vukovar - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic nazocio je obiljezavanju 14. obljetnice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Obratio se ok
'Goran Ferbezar/PIXSELL'
17.03.2012.
u 10:10

Europska načela nalažu poštivanje povijesne istine - rekao je Vuk Drašković, vođa SPO-a.

BEOGRAD - Vjerujem kako su za nama vremena kada su političari presuđivali o povijesnim činjenicama i da europska načela, kojima su valjda privržene i Hrvatska i Srbija, nalažu poštivanje povijesne istine kao i da su sudovi neovisni u donošenju svojih presuda - rekao je za B92 Vuk Drašković, vođa SPO-a i najveći zagovaratelj rehabilitacije Mihajlovića i četnika u Srbiji, reagirajući na izjavu hrvatskog predsednika Ive Josipovića kako je rehabilitacija Draže Mihajlovića loš potez za Srbiju.

Slično kao Josipović razmišlja i ugledni beogradski odvjetnik i protivnik Miloševićevog režima, odvjetnik Srđa Popović koji drži kako je rehabilitacija Draže Mihailovića relativizacija svega što se dogodilo.

- Rehabilitacija Draže Mihailovića, ako znate kakve je genocidne naredbe davao svojim pripadnicima, to je ustvari i posredna rehabilitacija Ratka Mladića. Pa što - on je nalagao to što je radio Ratko Mladić. I sada kada njega rehabilitirate i Mladić izgleda OK - kaže Popović.

B92 podsjeća na Mihajlovićevu naredbu iz 1941. crnogorskim i limskim zapovjednicima četničkih odreda, kad daje instrukcije kako djelovati - Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu u granicama Srbije - Crne Gore - Bosne i Hercegovine - Srijema - Banata i Bačke.

Komentara 134

DU
Deleted user
11:01 17.03.2012.

Ako bude trebalo Josipovic ce se sutra i Drazi ispricati.

DU
Deleted user
10:33 17.03.2012.

Siguran sam da ce cetnika rehabilitirati..a isto tako sam siguran da necmo prekinuti diplomatske odnose s Srbijom. Hrvatska mora ostro reagirati.

DU
Deleted user
11:04 17.03.2012.

Zvec Bravo,to je bit problema,josipovic ne zna bili piskio ili kakio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije