Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabor izglasovao
Povratak na članak

Vujčić: Samo neinformiran čovjek uzeo bi mene ako želi poslušnika

Odlučeno je da 7. srpnja, dakle sutra, nakon 12 godina prestaje mandat dr. Željka Rohatinskog, a Vujčićev počinje u nedjelju 8. srpnja

Komentari 7

ĆA
ćaćaća
18:44 06.07.2012.

kad prije?

VL
DO
doktorica
15:57 06.07.2012.

to se preko noći dogodilo da Rohatinskom Milanović telefonom kaže da ne mogu dalje surađivati? ....pa nakon što nije "trzao" na švicarce kojima su ljudi stjerani u kut,i za pola su im porasle rate kredita,i nakon što se Rohatinski postavio na stranu krupnog kapitala nitko za njim ne žali....

VL
ZX
zark x
09:49 07.07.2012.

Nas najveci ekonomski problem a to svi znaju ukljucujuci i MMF je strukturalni. Placamo mnogo penzija i imamo ogromnu birokraciju koja gusi sve moguce pokusaje investicija i proizvodnje. Poslje toga ne ostaje nista drugo za investicije. Moramo se zaduzavati i padati u jos vecu rupu. Jaka Kuna nam je jedina stvar koju imamo kao pozitiva. Sad imamo novu vladu po uzoru na SFRJ koja stimulira inflaciju da bi stimulirali potrosnju kako bi skupili vise na PDVu. To ce trenutno i djelovati a posljedice ce platiti svi mi a pogotovo nasa dijeca i nasi penzioneri.

VL
ZX
zark x
09:54 07.07.2012.

Da vam nesto recem o tecaju Kune. Investitor kada zeli investirati u neku zemlju ima nekoliko mjerila koji su mu vazni. Jedan od njih je stabilnost valute i inflacija. Sa padajucom valutom ne samo da gubis profit od proizvodnje nego i ulozeni kapital nestaje. Sa rastucom valutom, stvar je obrnuta. To je dvostruki benefit. Njemacka i Japan su uvijek drzale do jake valute i uvijek prosperirale, jer zemlje sa jakom i rastucom valutom privlace strani kapital. Japn je cesto intervenirao kad bi rast bio prenagli, ali postepeni rast dozvoljavao. Zasto sada svi investiraju u Kini, jedan od razloga je rastuca valuta Juan. Pogledajte Svicarsku, nikako da propadne a valuta raste do neba i privlaci nove investitore. Recite mi da mi nismo Svicarska i Kina. Nismo, ali je bolje da se ugledamo u njh nego sve socilaisticke zemlje kao i SFRJ koji su stimulrali proizvodnju inflacijom i na kraju bankrotirali.

VL
ZX
zark x
10:03 07.07.2012.

Slabljenje nacionalne valute je staro probano socijalisticko rijesenje za mase. Sa manjom vrijednosti cijena je manja za izvost dok cijena ne naraste kako je obicno onda ciklus se obnavlja. Vec svi znamo tu staru Yu ekonomsku praksu i di je zavrsila. U nasem slucaju jos je i gore, jer uglavnom sve uvozimo pa cak iono sto proizvodimo, vecinom se slaze od dijelova uvezenih iz vani. Sa nizom kunom to ce ici gore pa smo opet na istome. Pogledajmo Brazil i Indoneziju. Imale su uzasnu losu valutu i nisu napredovale. Obje zemlje su pojacale svoje valute i vezale sa US$ i postale ekonomske sile. Zemlje sa slabim valutama su Turska, Argentina, Zimbabve. To nisu najbogatije zemlje. Najbogatije su one kkoje imaju cvrstu valutu, Japan, Svicarska, Kina, Njemacka. Cvrsta nacionalna valuta stvara ugled u svijetu i stvaraa ugled u svijetu.

VL
ZX
zark x
10:06 07.07.2012.

Vjerujem da Vujcic zna sto treba raditi, ali nemoze se izbjeci dojam, da ce nova vlada od njega zahtijevati malo vise flexibilnosti da bi se pokusali oni stari isprobani ekonomski pokusaji kroz koje smo svi mi prosli u SFRJu. Nova vlada je nostalgicna prema svemu sto prizlazi od njihovih predhodnika.

VL
DU
Dugopamti
20:33 07.07.2012.

Blagostanje ovisi o kvaliteti proizvodnje i usluga. Danci dobro žive jer imaju odličnu poljoprivredu (u odurnoj klimi), Nijemci jer znaju napraviti odlične rendgen aparate a Amerikanci jer rade odlične traktore ........ Kad mi budemo proizvodili kvalitetne alatne strojeve, kvalitetne poluvodičkee elemente i radiodifuzijske odašiljače onda ćemo bolje živjeti. Bankarstvo je samo servis (doduše važan).

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.