Naslovnica Vijesti Svijet

Vudu magijom plašila žrtve; Londonska medicinska sestra osuđena zbog svodništva

Prije njihova polaska, žrtve je podvrgnula vudu obredima kako bi povećala svoju moć nad njima: morale su pojesti pileća srca i popiti krv s crvima
05. srpnja 2018. u 00:15 1 komentara 62 prikaza
Ilustracija
Foto: Getty

Londonska medicinska sestra osuđena je u srijedu na sudu u Birminghamu na 14 godina zatvora jer je htjela prisiliti pet Nigerijki da rade kao prostitutke u Njemačkoj nakon što ih je prestrašila vudu obredima.

Ruske navijačice PROMISKUITETNE RUSKINJE Rusi zgroženi ponašanjem žena: 'Spremne su raširiti noge čim čuju strani jezik'

Josephine Iyamu (51), poznata i pod imenom Madame Sandra, također je osuđena zbog ometanja pravosuđa jer je dala uhititi rodbinu žrtava u Nigeriji nakon što je uhićena u Londonu.

Pet žrtava bilo je spašeno s jednog broda kojim su bježale iz Afrike u Europu.

prostitutka Naplaćivala seks Uhićena prostitutka za koju se sumnja da je HIV-om zarazila nekoliko ljudi

"Pokazali ste potpuni prijezir prema dobrobiti tih žena", rekao je sudac Richard Bond. "Niste ih smatrali živim ljudskim bićima, nego kao robu koja vam donosi velik novac."

Unatoč skromnim primanjima medicinske sestre, ona je često putovala u inozemstvo i imala je veliku kuću u Benin Cityju u Nigeriji gdje je zapošljavala poslugu.

prostitucija USLUGE OD 200 KUNA NA VIŠE Vodili lanac prostitucije u Zagrebu: Djevojkama su obećali plaću od 5000 kuna

"Koristeći svoj status, Iyamu je regrutirala ranjive žene u selima i obećala im bolji život u Europi", objasnila je Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala.

Prije njihova polaska, žrtve je podvrgnula vudu obredima kako bi povećala svoju moć nad njima: morale su pojesti pileća srca i popiti krv s crvima.

obiteljsko nasilje Varaždin Prisiljavao suprugu na prostituciju za 100 do 1000 eura

"Žene su mislile da će se njima ili njihovim obiteljima dogoditi nešto loše ako ne budu ispunile svoje obveze prema Iyamu ili ako pokušaju pobjeći", navodi agencija.

Iyamu je uhićena u kolovozu 2017. na Heathrowu po slijetanju iz Lagosa.

Fotografije koje su izludile mnoge: Vidite li što se na njima nalazi?

Ilustracija
1 / 18
Britanska vojska objavila je fotografiju iz Bruneja na kojoj se nalazi 12 njihovih vojnika. To ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o fotografiji džungle na kojoj su vojnici jedva vidljivi. Vidite li ih?
Digitalna komora
JESTE LI ISPROBALI
HGK: Naša Digitalna komora sada nudi sve bitne informacije za pokretanje poslovanja
  • ObrenM:

    Hoce li BABE i ostale zenturace udjeliti medjunarodnu pravnu pomoc cestitoj Madam?