Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČINI

Vučurević se žali na odluku o izručenju Hrvatskoj i BiH

Vučurević
Zdenko Jurilj
22.09.2011.
u 19:01

Hrvatska ga traži zbog topničkog gađanja Dubrovnika i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika od 1991. do 1995.

Branitelji ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića koji je prije desetak dana pobjegao iz Srbije, uložili su danas žalbu Prizivnom sudu na odluku kojom je odobreno njegovo izručenje i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, objavili su mediji u Srbiji.

Glasnogovornica ovog suda Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da će sud zakazati sjednicu na kojoj će razmotriti žalbu i potom donijeti odluku. Prizivni sud odlučit će o Vučurevićevu izručenju BiH ili Hrvatskoj, nakon razmatranja žalbe na odluku kaznenog vijeća Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, iako se Vučurević već nalazi u Trebinju gdje je pobjegao iz Beograda gdje je bio u kućnom zatvoru i policiji se morao javljati dva puta tjedno.

No, konačnu odluku donosi ministrica pravosuđa Srbije. Vučurević je uhićen u travnju na granici BiH i Srbije na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnih zločina počinjenih tijekom topničkog gađanja Dubrovnika i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika od 1991. do 1995. Ministarstvo pravosuđa BIH zatražilo izručenje Vučurevića jer se protiv njega vodi istraga zbog ratnih zločina u Trebinju.

Ključne riječi

Komentara 7

FE
Felicijen
21:29 22.09.2011.

Pustimo ovog šofera da nam napravi još stariji i još ljepši Dubrovnik kako je to obećao...

GO
golo
22:37 22.09.2011.

ako milanovic dodje na vlast , ovaj ce moci slobodno da se krece ne samo u srbiji nego i u hrvatskj

VE
velikazmija
22:12 22.09.2011.

a da ga zazidamo u jedno pročelje -- nagrdio bi okolinu --je gadan ko gad-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije