Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBEĆANJA BEZ POKRIĆA
Povratak na članak

Vučićev novi mit: prvaci u BDP-u

Hrvatska zbog krize prouzročene koronavirusom sada leti s jednim motorom, ali već iduće godine radit će oba motora toga aviona, i to maksimalnom snagom

Komentari 33

KI
KidamNaLijevo
11:29 12.06.2020.

Koga zanima PiUsti i njegova mrmljanja.

VL
ZA
!zagreb!
10:51 12.06.2020.

Kako god bilo Plenković i HDZ će ostati na vlasti ali morati će jako skrenuti u desno. Pitanje je samo koliko Škorinih ili koji Mostovac. Ljevica nema nikakve šanse.

VL
TU
tulipani
10:54 12.06.2020.

Plenković i HDZ ustrajno se rese stabilnošću i sigurnosti Hrvatske, kao da joj prijeti ugroza a oni je čuvaju. I program s kojim žele osvojiti drugi mandat nazvali su u tom stilu - "Sigurna Hrvatska". No nijedna vlast poslije Tuđmanaa Hrvatsku nije učinila ni manje ni više sigurnom ili nesigurnom, stabilnom ili nestabilnom, bila je onakva kakvu smo je naslijedili od prvog predsjednika.

VL
Avatar CroPatria
CroPatria
12:24 12.06.2020.

Srbija ima najviše stranih investicija u Europi. Jeftina radna snaga. U Hrvatskoj za isti posao, poslodavac mora plaćati tri puta više. Naravno da ćeš prije investirati u Srbiju nego Hrvatsku. Čak je i Kina, kineski radnici postali preskupi za eurpljane i amerikance, pa investiraju u Srbiju. To puno govori koliko je radnik plaćen u Srbiji kada su kineski radnici postali preskupi. Upravo tu je zapravo najveći problem, jer Srbija ovisi o stranim investicijama, pošto nemaju svoju proizvodnju.

VL
LI
linkser2
10:35 12.06.2020.

kako god... bavite se gospodarstvom, našim rastom a ne njima i njihovom računicom iako je točno da rastu brže od nas od kud god polazili i kako god računali a to je ono što nas, vas treba zabrinjavati a ne kako sebi natovariti džepove!!!

VL
Avatar hdzovapodriguša
hdzovapodriguša
10:46 12.06.2020.

Iako nas Srbija mozda nece prestici ni za 100 godina, stvar je u trendovima a trend je da Srbija konstantno raste vise od Hrvatske i Hrvatsko gospodarstvo je najtromije od svih relevantnih tranzicijskih zemalja dok pritom imamo prednosti Europske Unije dok Srbija nema. Znaci umjesto da Srbija smanjuje razliku, Hrvatska je trebala povecavati i to su sve mudrosti HDZ-ovih laži koji nas uvjeravaju o nekom velikom gospodarskom rastu pod njihov vladama.

VL
Avatar dr.pedersen
dr.pedersen
11:09 12.06.2020.

Srpski BDP je u zadnje tri godine porastao 11%, hrvatski 9%. Rumunjski, primjerice, 16%. Srbija će nas kad tad prestići ako nastavimo s HDZ-om, SDP-om i SDSS-om.

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
10:41 12.06.2020.

" Tu je prije svega punopravno članstvo Hrvatske u EU, razne pogodnosti koje to članstvo donosi, turizam, lakše i povoljnije zaduživanje.." To naši vrli političari koji se u slobodno vrijeme bave i ekonomijom doživljavaju kao hrvatski minus !

VL
CA
cortesova arkebuza
15:47 12.06.2020.

Ako je i prije 100-tinjak godina sirotinja bila južnije od nas iako ni mi nismo bili puno bolji onda su ove priče neopranog četnika Vučka basne za malu djecu.Što istočnije to jadnije...

VL
LE
LEGENDA
22:04 12.06.2020.

a šta bi bilo još da je bilo 5 godina rata u njihovom dvorištu. šaka jada vučko. muči da te više ne čujemo

VL
IV
Ivandobrila
15:24 12.06.2020.

Upravo sam poslao donaciju konzervi i stare odjeće. Pomozimo svi sirotinji sa istoka.

VL
NA
namome
16:00 12.06.2020.

Hr je preskupa kao radna snaga a da nepricamo o lopovluku pojedinih opstina kada dodje strani ulagac. Toliko mu e milo da nakon 6 meseci pobegne. Ima postenih hrvata koi su hteli da ulazu i vrate se kuci ali kod kuce ih docekasi opstinski lovatori

VL
DU
Deleted user
12:04 12.06.2020.

Ajmo da vidimo u kojim je dugovima Hrvatska i 80% zemalja EU i u kojim smo mi dugovima, kada bismo imali 85% duga ko vi, vec sada bismo ziveli bolje od vas, ali polako, imamo prirodnih rezervi svega i svacega, fabriku litijuma pravimo za 5 godina, 10% svetskih rezervi je kod nas. Svaka baterija i buduci elektricni automobili ce imati. Najbogatije zemlje Evrope nisu u EU (Norveska, Svajcarska, Engleska). Samo pametna i mudra politika, bravo Srbijo majko.

VL
DU
Deleted user
11:56 12.06.2020.

Dizemo se kao feniks iz pepela, posle sankcija, predvidjali su nam oporavak posle 50 godina, a evo posle 20 standard skoro isti, za 10 godina vas prelazimo po kupovnoj moci. Lokomotiva smo Balkana ponovo, kao i nekad. Ajmo braco Srbi pun gas. Preuzimamo sve!!!

VL
EH
enigmus-hr
10:54 12.06.2020.

Hoće. Srbija će prestići Hrvatsku za 15 godina, a za 30 će biti možda i dvostruko razvijenija. Zašto: upravo zbog tih investicija sa svih strana, subvencija i jeftine radne snage, što investitori vole. Hrvatski građanin sada živi na minimumu prihvatljivosti i rušenje cijene rada ne dolazi u obzir, dok su srpski građani još uvijek spremni na bilo kakvu plaću. Ako se pogleda primjer Irske koja je bila najsiromašnija država članica EU početkom 90-tih, te je poreznom politikom privukla IT sektor, i danas je jedna od razvijenijih država u Evropi. Upravo takav scenarij predviđam i za Srbiju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.