Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Vučić želi vjerovati kako Erdogan nije izjavio ono što je uplašilo Dodika

Aleksandar Vučić
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.07.2014.
u 15:05

Turska nije pobornik BiH izgrađene na Daytonskom sporazumu i vjerujem da je to izjavio, rekao je Dodik

Srbija će i od međunarodne zajednice tražiti reakciju na izjavu premijera Turske Recepa Tayyipa Erdogana da će svatko tko dirne Bošnjake imati Tursku protv sebe, rekao je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić na konferenciji za novinare nakon sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom koji je zatražio susret sa srpskim dužnosnicima uplašen izjavom turskog premijera.

Mediji u Srbiji prenose izjavu srpskog premijera kako je "BiH bure baruta" i kako nakon razgovora s veleposlanikom Turske u Beogradu želi "vjerovati da je točno ono što mi je rekao, da Erdogan to nije izjavio" ali je poručio Turskoj neka poštuje "krhku stabilnost u regiji". Milorad Dodik je rekao kako sumnja u istinitost veleposlanikovih riječi i vjeruje da je Erdogan izgovorio spornu izjavu jer se Turska, kako je rekao, "već dulje vrijeme miješa u unutrašnje odnose BiH". Dodik drži kako Turska "drži stranu" BiH, vodi "navijačku politiku" prema BiH i "uvijek brani Bošnjake" , budući da Turska ima vojne postrojbe u BiH pa Erdoganova izjava "predstavlja opasne namjere".

- Turska nije pobornik BiH izgrađene na Daytonskom sporazumu i vjerujem da je to izjavio. Turska je moćna zemlja i može manipulirati s jeste ili nije. Ja vjerujem da je izrečena u obliku kako je prenešana, a sada su sami shvatili da je to opasna igra riječi i sami su je pokušali povući - pojasnio je Dodik.

>> Dačić: Dubrovnik je bio meta bombardiranja i uništavanja što Srbija osuđuje

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar MDubović
MDubović
18:30 14.07.2014.

Vratila se jedna hrvatska obitelj u Prijedor u obnovljenu kucu. Susjed Srbin im kaže: "Cujete, to jest vaša kuca, ali zapamtite da je ovo srpska zemlja." Ja ne znam kako bih tu mogao normalno zivjeti.

NA
narod1
15:37 14.07.2014.

Što Vučića dira izjava Turaka da će svatko tko bude dirao Bošnjake imati posla sa njima. Zar Srbi opet planiraju dirati Bošnjake pa unaprijed traže dozvolu od EU?

CO
cope
15:52 14.07.2014.

Vec kada su se sastali mogli su uputiti prijetnu Turskoj,i podsjetiti ih na kosovsku bitku u kojoj su ih potukli do nogu,poslije koje su Turci vladali 500 godina sto su im pobjednici(Srbi) to dobrodusno dopustili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije