Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednička opcija

Vučić za župana, desnica sa svima, osim sa SDP-om

koalicija
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
28.02.2013.
u 12:25

U Ogulinu će koaliciju desnice podržati i Akcija za bolju Hrvatsku, te HSU. Najavljeno je da bi se koalicija i na županijskoj razini mogla proširiti

Ekipa koja pobjeđuje se ne mijenja. No, mi i na klupi imamo jake igrače – sportskim rječnikom najavio je Ivan Vučić novu kandidaturu za župana Karlovačke županije. Za njegove zamjenike na lokalnim izborima borit će se Josip Šafar i Ivan Banjavčić.

Objavljeno je to na jučerašnjem svečanom potpisivanju sporazuma o suradnji HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSP-a dr. Ante Starčević. Na potpisivanju se okupilo pedesetak čelnika lokalnih organizacija, ali i više gradonačelnika i načelnika, članova tih stranaka. Osim na županijskoj razini, sporazum je potpisan i za izbore u gradu Karlovcu.

 –S puno zadovoljstva, ali i s puno odgovornosti potpisujem ovaj sporazum. Njime formiramo najveći blok desnice. Vode ga časni ljudi koje osobno znam i sigurna sam da će uspješno voditi grad u iduće četiri godine – rekla je u ime HSS-a Marina Kolaković.

 Koalicijski potencijal

 Sporazum za županijsku razinu potpisali su Ivan Vučić, Ivan Banjavčić, Željko Bokulić i Višnja Mihalić.

 –Nije ovo ishitren sporazum potpisan zbog straha od političkih protivnika, nego rezultat višegodišnjih razgovora. Naša stajališta u pogledu gospodarstva, socijale, društvenih djelatnosti, ali i Hrvatske su vrlo slična. Sporazum pokazuje da imamo veliki koalicijski potencijal. Stoga s veseljem objavljujem da je sličan sporazum potpisan i u Ozlju, a za nekoliko dana čak šest stranaka učinit će to i u Ogulinu – najavio je Vučić.

 U Ogulinu će, osim spomenute dvije stranke, koaliciju desnice podržati i Akcija za bolju Hrvatsku, te HSU. Najavljeno je da bi se koalicija i na županijskoj razini mogla proširiti za još koju stranku. Rečeno je da se oko toga još vode razgovori.

 –Spremni smo na razgovore i dogovore sa svim strankama, osim sa SDP-om – poručio je Vučić. Na novinarsko pitanje znači li to moguću suradnju i s HNS-om ili Laburistima Vučić je odgovorio:

 –Rekao sam sa svima, osim s SDP-om.

 HSLS se predomislio

 Dragutin Belavić (HSLS) odgovorio je na pitanja zašto sada podržava ovu koaliciju, iako je prije mjesec dana javno stao uz SDP i njihove kandidate. –Točno je da smo to učinili. Međutim, u daljnjem tijeku pregovora ta stranka u nas i naše ljude kao partnere uopće nije imala povjerenje.

Sasvim suprotno, ovdje smo naišli na veliko razumjevanje. Program koji smo zastupali ostaje isti i naši birači ništa ne gube – objasnio je Belavić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije