Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznijeli neistine

Vučić traži ispriku od OESS zbog navoden cenzure u Srbiji

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
02.06.2014.
u 12:57

U pismu Dunji Mijatović, Vučić je izrazio duboku zabrinutost zbog teških riječi koje je na račun zemlje čiju Vladu vodi uputila predstavnica OESS

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas od predstavnice Organizacije za europsku sigurnost i suradnju za slobodu tiska Dunje Mijatović ispriku zbog navoda o cenzuri u Srbiji, javljaju mediji u Srbiji.

U pismu Dunji Mijatović, koje je dostavljeno državnoj novinskoj agenciji Tanjug, Vučić je izrazio duboku zabrinutost zbog teških riječi koje je na račun zemlje čiju Vladu vodi uputila predstavnica OESS, te naglasio da je primoran provjeriti sve navode iz njenog priopćenja. Podsjetio je kako "nije uobičajeno da predsjednik Vlade jedne zemlje odgovara službeno, u pisanoj formi, na jedno jedino pisano priopćenje", dodajući da to čini zato što vjeruje da je predstavnica OESS-a "obmanuta i prevarena, i zato što ne želi ni pomisliti da se iza neistina koja su u priopćenju iznešena protiv Srbije, krije neka druga politička namjera".

- Naime, molio sam Vas da me obavijestite o samo jednom, bilo kakvom, pa i najmanjem dokazu koji bi potvrdio da je Vlada Srbije onesposobljavala web stranice "Druga strana" i "Teleprompter", ili skidala nečiji blog s web stranice dnevnog lista Blic. Razumije se, nikakav dokaz mi nije ponuđen - piše Vučić dodajući kako neće "povjerovati da ste to učinili, zbog toga što su Vam te lažne informacije davali predstavnici tzv. neovisnih institucija u Srbiji, a da ih Vi niste ni provjerili i također, ne želim vjerovati da ste ovo napravili zbog toga što postoji potreba za discipliniranjem srpskih dužnosnika i gušenjem svake ideje o slobodnom i suverenom reagiranju države Srbije u njenom vanjsko-političkom djelovanju". Vučić očekuje "jednu običnu ispriku i ništa više".

>>'Imali smo i sreće jer se Sava izlila u Hrvatskoj i Republici Srpskoj'

Komentara 5

19
1995josip
14:26 04.06.2014.

U srbiji još neznaju da su srbi ostali bez Kosova .

Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:44 03.06.2014.

A da ti odes u Prijedor dati ispriku? Znas li sto se sve dogadjalo u Prijedoru i okolici tijekom 1992?

DU
Deleted user
13:19 02.06.2014.

a znao si cviliti za pomoć od eu, onda nisi braćorusao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije