Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMIO NOVOG VELEPOSLANIKA

Vučić: Srbija će sudjelovati u obnovi gradova u Ukrajini. Poštujemo njezin teritorijalni integritet

Aleksandar Vučić
Reuters/PIXSELL
18.05.2022.
u 13:39

Vučić je izrazio iskreno žaljenje zbog situacije u Ukrajini i naglasio je da je Srbija privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pisma novoimenovanog ambasadora Ukrajine Volodimira Tolkača i poželio mu dobrodošlicu u zemlju.

Vučić je izrazio iskreno žaljenje zbog situacije u Ukrajini i naglasio je da je Srbija privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država, kao jednog od osnovnih principa međunarodnog prava, te da u tom smislu uvažava teritorijalni integritet Ukrajine, priopćeno je iz njegovog kabineta, piše N1 Srbija. 

Istaknuo je da je Srbija civilima izbjeglima iz Ukrajine osigurala najbolje moguće uvjete kao i sva prava na boravišne i radne dozvole, u skladu sa pravilima zemalja Europske unije. Najavio je i da će uskoro, sa ambasadorom Tolkačom, posjetiti ukrajinske izbjeglice u Srbiji kao i da će Srbija sudjelovati u obnovi gradova u Ukrajini.

Naglasio je da se Srbija zalaže za mirno rješavanje sporova te da podržavaju sve napore koji su usmjereni na pregovore. 

VIDEO Kraj jedne od najžešćih bitki rata u Ukrajini: Evakuirani vojnici iz uništenog Mariupolja

Komentara 14

Avatar decani
decani
14:04 18.05.2022.

Vucko i dalje prodaje price krkanima...

SI
siny
14:23 18.05.2022.

Oni obnavljaju isto kao i rusi, tenkovima

ZD
zdenkoj
14:23 18.05.2022.

A šta je sa Hrvatskom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije