Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predavanje u sad-u

Vučić: Pristupanje EU ostaje jedan od najvažnijih ciljeva Srbije

aleksandar vučić
Dino Stanin/Vecernji list
06.12.2012.
u 23:50

Aleksandar Vučić već ovog mjeseca očekuje pozitivan izvještaj Europske komisije

Potpredsjednik srbijanske vlade i ministar obrane Aleksandar Vučić rekao je kako je svjestan da je popularnost Europske unije u Srbiji na najnižnoj točki, no poručio je kako je pristupanje EU i dalje glavni cilj Srbije, prenosi B92.

Vučić je na početku svog dvodnevog boravka u američkoj prijestolnici u Kongresu održao predavanje na temu puta Srbije prema europskim integracijama. Istaknuo je da će srbijanska vlada učiniti sve da već u ožujku ili lipnju iduće godine dobije datum početka pregovora s EU, te da već ovog mjeseca očekuju pozitivan izvještaj Europske komisije.

- Takav izvještaj bi smanjio tenzije u Srbiji i pomogao bi da prijeđemo prepreke koje su ispred nas. EU ostaje jedan od naših najvažnijih ciljeva - rekao je Vučić.

Istaknuo je kako nijedna srbijanska vlada neće priznati Kosovo, dodavši kako je nova vlada ipak spremna razgovarati s Prištinom.

>> Stvarni vladar Srbije je Aleksandar Vučić, vuk u janjećoj koži

Komentara 13

IS
Iskra1
19:01 07.12.2012.

Ne trudi se, vec ste izabrali. Zar nisu obavijestili Vucica ? Valjda su zaledeni odnosi s Nikolicem.

OB
-obrisani-
06:24 07.12.2012.

Vučić: Pristupanje EU ostaje jedan od najvažnijih ciljeva Srbije do tog cilja moramo Hrvatskoj,BiH i Kosovu platit ratnu ostetu,moramo priznati Kosovo, Vojvodini dati autonomiju,vratit sve sta smo 90tih u Ratu pokrali, sudit nasim ratnim zlocincima,ispricati se Hrvatskoj za sve zlo sta smo imnanjeli i niz drugih stvari. Put ce biti dug i tesak ali sami smo krivi jer smo glupi.

OB
-obrisani-
18:55 07.12.2012.

euroazija vas ceka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije