Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosovo i Metohija

Vučić otkazao sve aktivnosti zbog složene sigurnosne situacije

Beograd: Aleksandar Vučić sastao se s Miroslavom Lajčakom,  specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine
Foto: Milos Tesic/ATA Images/PIXSELL
1/4
19.05.2023.
u 11:38

Vučić smatra kako situacija na Kosovu i Metohiji nije sigurna te navodi važnost pravovremene i adekvatne reakcije UN-a. Zbog toga neće prisustvovati na aktivnostima koje su mu bile predviđene tijekom dana.

Zbog složene sigurnosne situacije na Кosovu i Metohiji, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebao bi tijekom dana održati više sastanaka sa političkim faktorima u pokušaju stabilizacije situacije. Dodaje se da je da će danas biti prisutan samo na velikom narodnom mitingu u Pančevu. Prethodno je bilo planirano da Vučić posjetiti i Belu Crkvu i Vršac, prisustvovati otvaranju sportske dvorane, posjetiti tvornicu papira, prisustvovati otvaranju rekonstruiranog objekta za djecu i mlade sa invaliditetom i dva privatna poljoprivredna gospodarstva, navodi Blic.

Još u travnju  je rekao da je sigurnosna situacija na Kosovu i Metohiji složena i u tom kontekstu naglasio da je važna pravovremena i adekvatna reakcija UN na brojne incidente, provokacije i jednostrane akte Prištine kojima ugrožavaju prava i sigurnost Srba i drugog nealbanskog stanovništva. Naveo je da Srbija inzistira na očuvanju mira i stabilnosti u regiji, poštovanju međunarodnog prava i primjeni Rezolucije SB UN 1244.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 1

SA
saudinus
14:04 19.05.2023.

Krenula mobilizacija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije